Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί στη Σκιάθο η έκθεση φωτογραφίας Alexander Lamont Henderson: Ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904. Η εν λόγω έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο Μουσείο Μπενάκη και περιλαμβάνει τις εικόνες που αποτύπωσε ο διακεκριμένος Βρετανός φωτογράφος Alexander Lamont Henderson κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, στις αρχές του 1904. Σύμφωνα με το Μουσείο Μπενάκη, ο Alexander Lamont Henderson υπήρξε φωτογράφος που διακρίθηκε για τις υπηρεσίες του από την Βασίλισσα Βικτόρια της Βρετανίας και μέλος της Βασιλικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του είναι πενιχρές καθώς οι «βασιλικές» του λήψεις καταστράφηκαν μετά το θάνατο της βασίλισσας Βικτωρίας και οι «εμπορικές» του λήψεις που δωρίθηκαν στη βιβλιοθήκη του λονδρέζικου Μουσείου Guildhall το 1907 καταστράφηκαν στους βομβαρδισμούς του 1940. Ένα σύνολο από αυτό που ο ίδιος ονόμασε «προσωπικές» φωτογραφίες, μπορεί να είναι και το μόνο τμήμα του έργου του που σώζεται σήμερα και απαρτίζεται από λήψεις που πραγματοποίησε το διάστημα 1884-1906 κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε χώρες της Μεσογείου.

Η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.