Τέλος η αγωνιστική δράση για το Θανάση Γραββάνη, γιο του Αείμνηστου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελλάδος, Γιάννη Γραββάνη.

Ο Θανάσης τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε στον Α.Ο Σκιάθου που τελικά αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο.

Ο Θανάσης Γραββάνης ξεκίνησε από τα 8 του χρόνια να παίζει ποδόσφαιρο σε μια από τις σπουδαιότερες τότε ακαδημίες της Ελλάδος, τον Πατραϊκό, ομάδα Β Εθνικής Κατηγορίας.

Η θέση του ήταν αριστερό μπακ-χαφ και αργότερα κεντρικός αμυντικός όπου και καθιερώθηκε καθ’όλη την πορεία του.

Στα 14 έτη του κατέκτησε το πρωτάθλημα παίδων Αχαίας φτάνοντας  στον τελικό με 22 νίκες και μία ισοπαλία και στον οποίον σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο νικώντας 3-2 μια πολύ δυνατή ομάδα.

Η πορεία του έμελλε να είναι λαμπρή αγωνιζόμενος στην ακαδημία του Πατραϊκού.

Στα 15 του χρόνια αγωνίστηκε δύο φορές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Fair Play – Ευ αγωνίζεσθαι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στο ένα εκ των δύο ήταν εκείνος ο μικρός ποδοσφαιριστής που πήρε 2 μπλε κάρτες(η μια γιατί σήκωσε αντίπαλό του από το χορτάρι και η άλλη διότι πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου όταν αντιλήφθηκε ότι ένας συμπαίκτης του ήταν πεσμένος στο έδαφος) χαρίζοντας έτσι τελικά το πολυπόθητο τρόπαιο στην ομάδα του, την Πατραϊκή.

Λίγο πριν την κλήση του στην ανδρική ομάδα όμως αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο των γραμμάτων και να προσπαθήσει στις δύσκολες Πανελλήνιες εξετάσεις.

Έτσι κι έγινε λοιπόν. Συνέχισε να αγωνίζεται σε τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και παράλληλα διάβαζε για έναν καλό στόχο τον οποίον και πέτυχε.

Φυσικοθεραπεία ήταν ο στόχος του και τον κατέκτησε!

Συνέχισε λοιπόν να αγωνίζεται κατακτώντας τη 2η θέση της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαίας στα 18 του χρόνια.

Στα 19 του έτη κατακτά το πρωτάθλημα Αχαίας στην Α’ Κατηγορία με 28 νίκες, 4 ήττες και 3 ισοπαλίες μέσα στη χρονιά.

Αγωνίζεται στη Δ΄Εθνική κατηγορία που τότε ήταν σαν τη σημερινή Γ΄.

Λίγο μετά συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Β Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαίας και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Κάπου εκεί γύρω στα 22 του χρόνια αποφασίζει να διακόψει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με τη διαιτησία. Διετέλεσε διαιτητής του Νομού Αχαίας για 3 χρόνια καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι και τη Δ’ Εθνική κατηγορία. Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική. Σκεπτόμενος όμως πιο ώριμα κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να δεχτεί πικρόχολα και αναξιοπρεπή σχόλια και τελικά έδωσε ένα τέλος στο κεφάλαιο ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Πολλοί έλεγαν ότι η Ελλάδα έχασε έναν σπουδαίο διαιτητή.

Έχοντας μεγάλη αγάπη γι αυτό στο οποίο γαλουχήθηκε συνέχισε να αγωνίζεται σε τοπικές ομάδες της Αχαίας.

Δεν άργησε να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και να πανηγυρίσει μία ακόμα άνοδο στα 26 του χρόνια.

Κι άλλες παρουσίες σε ιστορικές ομάδες της Πάτρας συνεχίστηκαν μέχρι και το Νοέμβρη του 2015 όταν και μεταγράφηκε στον Α.Ο Σκιάθου όπου και αγωνίστηκε για 2 χρόνια μέχρι και σήμερα.

Πάνω από 300 συμμετοχές στο ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο έγραψε η Ιστορία για το Θανάση Γραββάνη που κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 31 του χρόνια.

Θανάσης Γραββάνης: << Νιώθω μεγάλη πραγματικά συγκίνηση που μία διαδρομή τελειώνει. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Είμαι ειλικρινά ευτυχισμένος που τόσα χρόνια βρέθηκα μέσα στα γήπεδα. Χαρές, λύπες, νίκες, ήττες, πόνος, ευτυχία.

Πάνω από όλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ είναι οι μεγαλύτερες νίκες μου γιατί πολύ απλά διατηρούνται και στη ζωή μου και με αυτές πορεύομαι και θα πορεύομαι!

Θα συνεχίσω να προσφέρω και να κάνω ότι καλύτερο για το Ποδόσφαιρο και γενικότερα στον Αθλητισμό του νησιού της Σκιάθου ως Φυσικοθεραπευτής.

Η συμβουλή μου είναι προς τους γονείς να οδηγούν  τα παιδιά τους στον Αθλητισμό από μικρή ηλικία για να έχουν υγιές σώμα και ψυχή. >>