Με το παλαιό σύστημα θα γίνονται οι εξετάσεις οδήγησης βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων υποψήφιων οδηγών πανελλαδικά μετά το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας κ. Ιορδάνη Πολατίδη, με το προηγούμενο, πλέον, σύστημα «ξεμπλόκαρε» η διαδικασία στη Μαγνησία και δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή για τις εξετάσεις.
Τέλος στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν εδώ και 9 μήνες οι υποψήφιοι οδηγοί, καθώς και οι σχολές οδηγών, βάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που κατατίθεται στη Βουλή. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με αποτέλεσμα να μείνουν σε «ομηρία» πάνω από 1.300 άτομα στη Μαγνησία, που περίμεναν πότε θα δώσουν εξετάσεις οδήγησης για να πάρουν το πολυπόθητο δίπλωμα. Μαζί με αυτούς και οι εκπαιδευτές οδήγησης, αφού τα έξοδα «έτρεχαν» και μαθήματα οδήγησης και εξετάσεις δεν πραγματοποιούνταν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας κ. Ιορδάνη Πολατίδη, η διαδικασία στη Μαγνησία είχε «ξεμπλοκάρει» με το προηγούμενο, πλέον, σύστημα και δεν υπήρχε η αναμονή όπως σε άλλους Νομούς.
Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι κλείνει κάθε Τετάρτη η αρμόδια υπηρεσία των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με τους υπαλλήλους να ασχολούνται ως εξεταστές στις εξετάσεις οδήγησης.
«Ο μεγάλος όγκος έχει φύγει για τη Μαγνησία και δεν αντιμετωπίσαμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα με το προηγούμενο σύστημα, αφού είχε δοθεί λύση και με το πρόβλημα που υπήρχε με την ασφάλεια του εκπαιδευτικού οχήματος, στο οποίο στις πρακτικές εξετάσεις, όπως παρκάρισμα και οπισθογωνία, ο μαθητής ήταν μόνος του στο εκπαιδευτικό όχημα χωρίς τον εκπαιδευτή της σχολής οδηγών» τόνισε ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας ανέφερε ότι για έναν μήνα οι εξετάσεις οδήγησης θα γίνονται με την παρουσία στο εκπαιδευτικό όχημα ενός εξεταστή αντί δύο που θα ισχύσει μετά την πάροδο του μήνα, κάτι που θα διευκολύνει την κατάσταση, αφού θα διπλασιαστούν ουσιαστικά οι επιτροπές εξέτασης, με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των υποψήφιων οδηγών.
Ο κ. Ιορδάνης Πολατίδης σημείωσε πως στα θετικά του νομοσχεδίου και τη χρήση του παλαιού συστήματος για τις εξετάσεις οδήγησης, είναι ότι δεν θα επιβαρύνονται με το ποσό των 100 ευρώ περίπου για την ασφάλεια, που έπρεπε να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι οδηγοί, οι οποίοι δεν θα είναι μόνοι τους, αφού πλέον ο εκπαιδευτής θα βρίσκεται μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα κατά τις εξετάσεις.