Σύλλογος Απανταχού Σκιαθιτών – Να στηρίξουμε το Σπίτι μας – Γράφει ο Νίκος Τζούμας συντάκτης του Skiathoslife.gr

fb_img_1476540898442Ο Σύλλογος Απανταχού Σκιαθιτών ιδρύθηκε το 1930 στην Αθήνα. Πυρήνας πολιτισμού και έντονης δραστηριότητας με επίκεντρο τη Σκιάθο.

Με εισφορές και δωρεές κατάφερε να έχει ως έδρα του ένα ζεστό χώρο στο κέντρο της Πρωτεύουσας ένα ιδιόκτητο στέκι, ένα χώρο φιλοξενίας της μακρόχρονης ιστορίας του.
fb_img_1476540877990Με τα χρόνια (όπως συμβαίνει με τους περισσότερους συλλόγους) οι οικονομικές δυσκολίες έφεραν το σύλλογο σε δύσκολη κατάσταση και τα μέλη μειώθηκαν.
Οι δραστηριότητες όμως συνεχίζουν να υπάρχουν, μικρές, λίγες αλλά ιδιαίτερα σημαντικές.
Όπως αυτής της συνάντησης που ετοιμάζει αύριο με το skiathoslife στον πολυχώρο Βαβέλ με τον Αντώνη Μιτζέλο, όπως αυτή που έρχεται στις 27 Νοεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό της Παναγιάς Εικονίστριας και με την παρουσία του Συγγραφέα και Χρονογράφου μας Γιώργου Σανιδά.
fb_img_1476540886735Περισσότερο από την οικονομική βοήθεια ο Σύλλογος χρειάζεται την ηθική αλλά και τον εθελοντισμό των νέων ανθρώπων, των φοιτητών, των φίλων και όσων αγαπούν τη Σκιάθο. Οι τελευταίοι ίσως είναι και οι περισσότεροι από όλους. Ας είμαστε εδώ να κρατάμε το σπίτι μας ζωντανό.