Στις 4 Οκτωβρίου το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού άνοιξε και πάλι την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα μέλη των τεσσάρων Κλάδων του, με τα 11 παλιά και νέα Στελέχη, τα οποία με την κατάλληλη εκπαίδευση θα “οδηγήσουν” φέτος τα παιδιά σ’ ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και δημιουργικότητα, τηρώντας όλους τους υγιειονομικούς κανόνες που επιτάσσουν οι κοινωνικές συνθήκες γύρω μας.

Στις 11:00 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών από τους πατέρες π.Γεώργιο και π.Νικόλαο Σταματά.

Μετά τον Αγιασμό, ο Δρ Ζωγραφώ ό οποίος γράφει “Τα Απαντά” του, βρέθηκε να ζητά την βοήθεια των παιδιών. Είχε φτάσει στο κεφάλαιο “παιχνίδι” και δεν μπορούσε να φανταστεί πώς γίνεται να συνεχίσουμε να παίζουμε με τόσους περιορισμούς και μέτρα…. Τα Αστέρια, τα Πουλιά και οι Οδηγοί μαζί με τα γράμματα που έψαχνε του έδωσαν και τις λύσεις φτιάχνοντας τα παιχνίδια …. αλλιώς…

Έτσι Αλλάζοντας, Συνεχίζουμε όπως ονομάστηκε και το κεφάλαιο “παιχνίδι” που ξεκίνησε να γράφει ο σπουδαίος συγγραφέας μας. Με το σύνθημα “Δεν ξεχνάμε το Ρητό, Προχωράμε, συνεχίζουμε με ασφαλή Οδηγισμό, έγιναν οι τελετές ξεκινόντας με τις απονομές των Αρχηγείων και στη συνέχεια ακολούθησε το Πέρασμα των Οδηγών και το Πέταγμα των Πουλιών.

Το Τοπικό Συμβούλιο Σκιάθου με στόχο την ασφάλεια και την υγιή πορεία της φετινής Οδηγικής χρονιάς δώρισε προσωπικές υφασμάτινες μάσκες στα χρώματα του κάθε Κλάδου και γλυκά εδέσματα, με την ευχή για μια ακόμη δημιουργική, καλή Οδηγική χρονιά!!!