Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Λονδίνου, όταν ένα αυτοκίνητο αναφέρθηκε ότι έπεσε πάνω στα ατσάλινα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Πάνω από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την φύση του περιστατικού. Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους.

Έξω από το Κοινοβούλιο βρίσκονται ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η Scotland Yard φαίνεται να χειρίζεται την υπόθεση ως σοβαρό τροχαίο ατύχημα, παρ’όλα αυτά έχει αποκλείσει την περιοχή, απομακρύνοντας το κοινό και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.

«Στις 07.37 (τοπική ώρα) σήμερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άντρας οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σημείο. Ένας αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα τις έχουμε στη διάθεσή μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η Metropolitan Police επισημαίνει ότι η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους.

«Οι κινήσεις τους φαίνονταν ηθελημένες», λέει μάρτυρας

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο και τράβηξαν έξω τον οδηγό, τον οποίο συνέλαβαν.

Ένας άλλος μρτυρας, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας στο BBC, δήλωσε ότι είδε ένα μικρό αυτοκίνητο να χτυπά πρώτα ποδηλάτες και μετά να καταλήγει στις μπάρες του Ουέστμινστερ. «Μερικές από τις ενέργειές του φαίνονταν να ήταν ηθελημένες», πρόσθεσε.

DkirH_9WsAIHbj1

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται 17 μήνες μετά την 3η Ιουνίου 2017, όταν τρεις ισλαμιστές τρομοκράτες πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση σε δύο τοποθεσίες στο κέντρο του Λονδίνου.

Η επίθεση άρχισε όταν ένα λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου. Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του και σταμάτησε νότια της γέφυρας. Τρεις άντρες βγήκαν από το φορτηγάκι και έτρεξαν προς την Borough Market, όπου επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φώναξαν “Αυτό είναι για τον Αλλάχ”.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Τρεις ύποπτοι φορώντας γιλέκα που έμοιαζαν να έχουν εκρηκτικά σκοτώθηκαν από την αστυνομία.