Συγκλονίζει η μαρτυρία του λιμενικού για τη μεγάλη κινητοποίηση που στήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να μεταφερθεί από τη Σκόπελο στην Αθήνα ένα βρέφος που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε ολονύχτιο θρίλερ, καθώς το νησί ήταν απροσπέλαστο λόγω των θυελλωδών ανέμων. Οι άνεμοι, που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ και τα κύματα, ματαίωναν τη «γέφυρα ζωής» που στηνόταν με κάθε μέσον για το μωρό, που κινδύνευε άμεσα. Τότε ένας λιμενικός, μαζί με έναν παιδίατρο, αποφάσισαν να τα βάλουν με τον καιρό και να σώσουν το παιδί.
Ο λιμενικός πήρε το μωρό σφιχτά στην αγκαλιά του και μαζί με τον γιατρό και άλλα 4 άτομα ανέβηκαν σε ένα πλωτό σκάφος και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν ένα γκαζάδικο στον Αγνώντα. Είναι ο Σερραίος Βαγγέλης Βούρτος πατέρας δύο παιδιών.

Ο λιμενικός περιέγραψε τη μάχη με τα κύματα και τις δραματικές στιγμές που έζησε παλεύοντας για 12 ώρες για να σώσει το παιδί στα serraikanea.gr: «Όλοι όσοι συμμετείχαμε στην επιχείρηση, είχαμε τεράστια αγωνία για να σωθεί το μωρό. Κρατούσα το αγοράκι σφιχτά στην αγκαλιά μου όλη την ώρα. Το έβλεπα και ένιωθα σαν να ’ναι το δικό μου παιδί. Ο Δημοσθένης μου. Με το ένα χέρι κρατούσα το αγοράκι και με το άλλο έπρεπε να ανεβώ μία ανεμόσκαλα 4 μέτρων την ώρα που τα κύματα ήταν μανιασμένα και ο αέρας δυνατός. Αν γινόταν το παραμικρό λάθος θα βουλιάζαμε όλοι.

Γι’ αυτό με τον γιατρό πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε πίσω. Όλοι οι ένστολοι είμαστε ευαίσθητοι. Ο καθένας στη θέση μου θα έκανε το ίδιο. Ευτυχώς σήμερα το πρωί, έπειτα από 12 ώρες, το Super Puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο κατάφερε να προσγειωθεί στη Σκόπελο, πήρε το μικρό αγοράκι και προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Θα πάω να το επισκεφθώ σίγουρα. Είμαι σίγουρος πως η υγεία του θα πάει καλά». Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται…