Ηχηρό μήνυμα καταδίκης για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, τόσο από πλευράς υποστελέχωσης όσο και κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού, έστειλαν χθες με συγκέντρωση φορείς της Σκοπέλου. «Η κινητοποίηση –η δεύτερη σε ένα μήνα- και η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων απέδειξε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μοναδική δημόσια μονάδα υγείας του νησιού, αλλά και τη διάθεση κλιμάκωσης του αγώνα», τόνισαν οι διοργανωτές.


Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελος Ξηντάρης, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γιώργος Γούλας, ο πρόεδρος του Σωματείου μας Ευάγγελος Κορέντης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπως το ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υπακούουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό «έχει χτυπήσει κόκκινο», ενώ η νέα διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες για την εκτέλεση πετσοκομμένων προϋπολογισμών.
Χαρακτηριστική είναι και η τραγική κατάσταση του ΚΥ Ζαγοράς που λίγο πολύ θυμίζει την εδώ κατάσταση με μεγάλες υλικές φθορές, υγρασίες και κατεστραμμένες πόρτες, παράθυρα και ταβάνια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις θέσεις.
Στην Σκόπελο του 2020, οι οξυμένες ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών θα εξακολουθούν να καλύπτονται με ανανεούμενες μετακινήσεις ιατρών από τη χερσαία Μαγνησία και τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ σε λίγο καιρό θα παύσει και η στοιχειώδης υποστήριξη από ακτινολόγο με ό,τι κινδύνους και έξοδα συνεπάγεται αυτό για τις λαϊκές οικογένειες».