Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου, ΜΜΕ, blogs, και φορέων, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Συνέντευξη για την παρουσίαση του Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Μάιου 2020 στο λιμάνι του Βόλου , στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στις 11.30 π.μ.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν : ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος , η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, εκ μέρους της Βουλευτής Μαγνησίας κας Κατερίνας Παπανάτσιου η κα Ιωάννα Παππά , εκ μέρους του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Λιούπη ο κ. Κώστας Λάμπρου, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκος Ευάγγελος , o Δημάρχους Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης , ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Νικόλαος Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Ζαφείρης Γιώργος , ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων κ. Χρήστος Κορωναίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλία < ΑΡΓΩ > κ. Πτωχόπουλος Παναγιώτης , από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου κα Μπέλλου Αγλαΐα , ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας – ΕΟΤ κ. Νικόλαος Σαρούκος.

Ο διοργανωτής κ. Γεώργιος Καραχρήστος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την συνέντευξη και έκανε μια σύντομη παρουσίαση της έκθεσης.
Ξεκίνησε την παρουσίαση της εκθεσης λέγοντας ‘’Η έκθεση Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία στο Βόλο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και βασικούς Υποστηρικτές τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητηριο Μαγνησίας. Την υποστήριξη τους με την παραχώρηση της αιγίδας του έδωσαν το Υπουργείο Τουρισμού , το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου , η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας <ΑΡΓΩ> , η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας , το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων “Η Μαγνησία” και το Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση(INSULEUR)’’.

Στην συνέχεια ανέφερε τα εξής : ‘’ Στην έκθεση θα πάρουν μέρος πάνω από 60 εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting , το Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και 100 σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα, ενώ εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης που έχουν σκοπό την ανάδειξη της περιοχής. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Yachting , τους επαγγελματίες και τον ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού που μπορεί
κάποιος να πραγματοποιήσει με το Yachting σε όλη τη πανέμορφη Ελλάδα.

Τις ημέρες της έκθεσης θα παρουσιαστούν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting , εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting , εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και Bloggers που θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting. Θα πραγματοποιηθούν μεγάλα events για τα οποία θα ενημερωθείτε με αναλυτικό πρόγραμμα σύντομα. Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Συνεδριακές Εκδηλώσεις, για τους επαγγελματίες και το κοινό. Είναι σημαντικό που η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου καθώς θα συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής της περιοχής αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.’’

Ο Διοργανωτής έκανε αναφορά στα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν :’’ Τις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα ‘Θαλάσσιος Τουρισμός – Γαστρονομία και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Θεσσαλία’. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν : εκπρόσωποι της Περιφέρειας , Δήμοι , τοπικοί Φορείς ,Πανεπιστημιακοί , Επαγγελματίες κλπ. Ο στόχος είναι η ανάδειξη των περιοχών της Θεσσαλίας , η προοπτική και τα συγκριτικά πλεονέκτημα. Θα γίνει ειδική συζήτηση που θα μας κάνει την τιμή να παρευρεθεί ο Προέδρος του INSULEUR κ. Joseph Borg και καλεσμένοι από διάφορες περιοχές του Δικτύου Νησιωτικών
Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωση(INSULEUR) ( Γαλλία , Ισπανία , Ιταλία , Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο , Κύπρος ) και του Επιμελητηριακού Όμιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.). Θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα ‘Συγκριτικά πλεονέκτημα της Γαστρονομίας και του Οίνου της Θεσσαλίας σε σχέση με την ανάδειξη τη Θεσσαλίας ως γαστρονομικός προορισμός’.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν : εκπρόσωποί της Περιφέρειας , Δήμοι , τοπικοί Φορείς ,Πανεπιστημιακοί , Επαγγελματίες κλπ.’’
«Μετά το Yachting Festival θα έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι στον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Καραχρήστος.
Χαιρετισμό απευθύναν: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος , η
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Μαγνησίας κ. Μπασδάνης Αριστοτέλης , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Ζαφείρης Γιώργος , ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων κ. Χρήστος Κορωναίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλία < ΑΡΓΩ > κ. Πτωχόπουλος Παναγιώτης.