Στο 90%-95% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Μαγνησίας ελάχιστες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο. «Αλίμονο, αν δεν είχαμε και τώρα κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης.
Στην κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών χιλιάδες είναι οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που έχουν επιλέξει τον Βόλο, το Πήλιο και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Μαγνησίας για να κάνουν κάποιες ολιγοήμερες διακοπές.
Οι μαγευτικές ακτές και τα ξεχωριστά χωριά του Πηλίου αποτελούν ειδυλλιακούς προορισμούς για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να περάσουν όμορφες στιγμές με τους φίλους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα αντλώντας δύναμη για τον χειμώνα.

Μετά από ένα δύσκολο Ιούνιο λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και έναν μέτριο Ιούλιο, ο Αύγουστος εξελίσσεται δυναμικά για τους ξενοδόχους. Δύο ημέρες πριν τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως έχει αποκλιθεί, η πληρότητα στα ξενοδοχεία βρίσκεται πολύ κοντά στο 100%.
«Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία κυμαίνεται στο 90-95% τόνισε κ. Γιώργος Ζαφείρης προσθέτοντας με νόημα πως αλίμονο, αν και αυτή την περίοδο δεν είχαμε αυτές τις πληρότητες. Το θετικό είναι πως θα πάμε καλά και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, μέχρι τέλος του μήνα, ίσως και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Αυτά δείχνουν τα μηνύματα βάσει των προκρατήσεων».

Ξένοι από διάφορες χώρες δίνουν το «παρών» στη Μαγνησία. «Βλέπουμε μια ιδιαίτερη δυναμική φέτος στην έλευση επισκεπτών από τη Ρουμανία. Επίσης συνεχίζεται η έλευση των τουριστών από το Ισραήλ, παρότι δεν υπάρχει η αεροπορική σύνδεση νέας Αγχιάλου-Τελ Αβίβ. Οι ισραηλινοί φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα και από εκεί προσεγγίζουν τα Μετέωρα, το Πήλιο που τους αρέσουν ιδιαίτερα ως περιοχές. Παράλληλα βλέπουμε να έρχονται και τουρίστες από την Ελβετία οι οποίοι θέλγονται από το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής μας, γιατί τους ταιριάζει».

Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τις τρεις με τέσσερις διανυκτερεύσεις, ενώ οι τιμές παραμένουν σταθερές από το 2010 με τις ανάγκες να καλύπτουν όλα τα βαλάντια.
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες λέγοντας πως «έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να εντατικοποιήσει τους ελέγχους».