ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | video συνεντεύξεις με τους Δημάρχους Αλοννήσου & Σκοπέλου |

του Ντίνου Στεργιόπουλου – Εφημερίδα Μαγνησία –

Στο έλεος του χιονιά βρισκόταν όλη τη νύχτα η Αλόννησος και οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση. Τοπ χιόνι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύψος μέτρων και γίνεται προσπάθεια να αποχιονιστούν οι δρόμοι, ενώ αυτή την ώρα το γύρισε σε ψιλόβροχο, με ενδείξεις όμως ότι θα ακολουθήσει νέος χιονιάς. Το κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ, με τη βοήθεια των πυροσβεστών, κάνουν προσπάθειες να κόψουν τα κλαδιά δένδρων και να επισκευάσουν τις γραμμές, αν και από την πρωτοφανή κακοκαιρία έχουν πέσει και στύλοι της ΔΕΗ και εκτιμάται ότι η πλήρης ηλεκτροδότηση θα πάρει μέρες. Εκτός από τους τεχνικούς της ΔΕΗ στους δρόμους βρίσκονται έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Τέλος, προβλήματα υπάρχουν ακόμη στην υδροδότηση, διότι δύο αντλιοστάσια νερού βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω μη ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα και στη Σκόπελο Χωρίς ρεύμα από σήμερα το πρωί μεγάλο μέρος της Σκοπέλουμ στο νότιο τμήμα του νησιού, οι περιοχές δηλαδή Νέο Κλήμα, Λουτράκι, Πάνορμος κλπ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το ρεύμα κόπηκε λόγω του ότι λειτούργησε το σύστημα προστασίας της γραμμής που μεταφέρει το ρεύμα από τη Σκιάθο στη Σκόπελο.

Ήδη συνεργείο της ΔΕΗ στη Σκιάθο μεταβαίνει στο χώρο των εγκαταστάσεων στο νησί για να δώσει ρεύμα. Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης εξέφρασε την αγωνία του καθώς στο νησί χιονίζει ακατάπαυστα και όλοι οι δρόμοι που άνοιξαν χθες έχουν κλείσει και πάλι και ξεκινά η προσπάθεια να ανοίξουν αυτοί που οδηγούν στα λιμάνια της Γλώσσας και του Αγνώντα.