ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων διεξάγονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκτιμάται ότι συνολικά αύριο θα ψηφίσουν πάνω από 3000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 1800 είναι καθηγητές τόσο στη δευτεροβάθμια, όσο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι κάλπες για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ, δηλαδή το τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα στηθούν στο 14ο Δημοτικό Βόλου και οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Στο παγκύπριο διδακτήριο θα στηθούν οι κάλπες για το τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η ψηφοφορία και εκεί θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις πέντε το απόγευμα.

Κάλπες θα στηθούν και στον Αλμυρό (για την πρωτοβάθμια), αλλά και στις Σποράδες για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών.

Στις προηγούμενες εκλογές στο ΠΥΣΠΕ είχαν εκλεγεί οι κ.κ. Απόστολος Μούσιος και Φίλιππος Κωνσταντινίδης και στο ΠΥΣΔΕ οι κ.κ. Διαλεχτή Τσιτούμη και Μαρία Γιαννουλή.

pitsos-pchb125k20

Τα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια είναι πενταμελή στα οποία συμμετέχουν οι δύο αιρετοί από τον χώρο των εκπαιδευτικών. Βέβαια οι υποψήφιοι είναι δεκάδες όπως πολλές είναι και οι παρατάξεις. Οι εκλογές θα αποτελέσουν και μια σφυγμομέτρηση της πολιτικής απήχησης των κομμάτων που εκφράζονται μέσα από τις παρατάξεις.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν και για τους αιρετούς τόσο στα περιφερειακά (ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ), όσο και στα πανελλαδικά υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ).

Οι δύο διευθυντές Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης τόνισαν πως όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών που πραγματοποιούνται ανά δύο χρόνια.