Στη Σκόπελο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Δήμου Σκοπέλου παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της πόλης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Σκοπέλου κος Σταμάτης Περίσσης, ο πρόεδρος του ΔΣ και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κος Αγγελής Ξυντάρης, η κα Μαρία Σάββα Γκόλια δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη Κοινωνικής Προστασία, Παιδείας και Πολιτισμού, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου κος Ηλίας Σαραφίδης, ο διοικητής του Λιμεναρχείου Γεώργιος Γκάρας, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας κος Γεώργιος Πριτσίνης, ο εκπρόσωπος του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, μαθητές του Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σκοπέλου.