Στην Σκιάθο θα βρεθεί την Τρίτη 30 Απριλίου το πρωί ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Ξηραδάκης.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο καθώς και με φορείς του νησιού. Αμέσως μετά θα παραχωρήσει ολιγόλεπτη συνέντευξη στο Skiathoslife.gr και θα αναχωρήσει για το Βόλο

O κ. Γ. Ξηραδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και μεγάλωσε στον Βόλο, σε Ιατρική οικογένεια αλλά τον μάγεψε η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας με την οποία και ασχολήθηκε σε όλη του τη ζωή.  Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκε σε Ελληνικά πλοία ως Πλοίαρχος Αξιωματικός και συνέχισε τις σπουδές του στη Αγγλία στο City of London Polytechnic και στην Ουαλία όπου απέκτησε  MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκε στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais στην Αθήνα και το Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων XRTC Business Consultants ΕΠΕ  η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) και ναυτιλιακός και επενδυτικών σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών.

Το 2010  η εταιρία του πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή ναυτιλιακή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας και από το 2012 αναλαμβάνει χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας. Παράλληλα δια μέσου της κρίσης αναλαμβάνει σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ ενεργεί ως σύμβουλος χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για πολλούς οργανισμούς της  Κίνας.

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013, είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ παράλληλα συνδράμει στην ανάπτυξη των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων είτε ως Αντιπρόεδρος του αρχαιότερου Ελληνο-Κινεζικού Εμπορικού , Βιομηχανικού, Τουριστικού και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου είτε ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας  Ελλάδας–Κίνα αλλά και ως  Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS)

Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, καθώς και διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7).

Ως αρθρογράφος και ομιλητής η συντονιστής εκατοντάδων συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Επιχειρηματικότητα, την Ενέργεια, την Κοινωνική Ευθύνη και την Διαχείριση Ακινήτων και πάντοτε προασπίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία. Έχει τιμηθεί από διάφορους Οργανισμούς και Επαγγελματικές Ενώσεις καθώς επίσης και Φιλανθρωπικά Σωματεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για την δράση του. Υπήρξε αθλητής Ιστιοπλοΐας και Χιονοδρομίας με εθνικές διακρίσεις.

Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

Εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία μετά από επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος της Θαλάσσιας Οικονομίας και της Ελληνικής Ναυτιλίας με σκοπό να συμβάλλει στην πραγματική αλλαγή πορείας της ελληνικής οικονομίας και την δημιουργία εργασιών μέσω της ανάπτυξης των επενδύσεων.

“Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα πόσο δε μάλλον την Ελληνική ναυτοσύνη.  Για αυτό θέλω να είμαι εκεί για να βοηθήσω και να πρωτοστατήσω στις επερχόμενες αλλαγές γιατί αυτό έμαθα να κάνω σε όλη μου την ζωή”, αναφέρει ο ίδιος

Νίκος Τζούμας