Με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τον Προέδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέκο Ευσταθίου συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Σκιάθο όπου βρίσκεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Ευσταθίου βρέθηκαν τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Σκιάθου, το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού, καθώς και αυτό της υπερφορολόγησης των τουριστικών επιχειρήσεων που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή τους, σε μια χρονιά ιδιαίτερα όπου ο τουρισμός στα νησιά των Σποράδων δοκιμάζεται λόγω της μείωσης των κρατήσεων από το εξωτερικό, εξαιτίας της ενεργοποίησης εκ νέου των φθηνών ανταγωνιστικών τουριστικών αγορών της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Από τον νέο Δήμαρχο τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του, ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες που γίνονται από την πλευρά του για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας πως στο πρόσωπο του είναι βέβαιος πως θα υπάρξουν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες συναίνεσης που απαιτούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για το καλό του νησιού. Από την πλευρά του επεσήμανε στον κ. Τζούμα την στενή σχέση του λόγω δημοσιογραφίας με τα νησιά των Σποράδων και τους κατοίκους τους, τις κοινές προσπάθειες που επί χρόνια καταβάλλει μαζί με τους δημάρχους και τους φορείς των νησιών ως δημοσιογράφος για την προβολή και επίλυση των προβληματων που υπάρχουν, όπως λχ. πέρυσι με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της συνέντευξης σε αυτή την κατεύθυνση με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Αναστασίου συναντήθηκε και με τον Δ/ντη της fraport κ.Λαμπρόπουλο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου, είχε την ευκαιρία μαζί με τον ανθυποψήφιο του κ. Σακκόπουλο να ενημερωθεί για τις σημαντικές επενδύσεις στις κτιριακές υποδομές ύψους 16 εκ ευρώ που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης, μετατρέποντας το αεροδρόμιο της Σκιάθου σε αεροδρόμιο κόσμημα.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είχε επαφές με επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού, καθώς με τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών από τους οποίους ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματά τους, υπενθυμίζοντας παράλληλα την παρέμβασή του στο ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της αδειοδότησης της πλατφόρμας πρόσδεσης. Ο κ. Αναστασίου το βράδυ μαζί και με άλλους υποψηφίους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που περιοδεύσαν στην περιοχή ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ στο Sollevante