Στις 21/12/2019 στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου ο  Δήμος Σκιάθου συνεχίζοντας τον κύκλο των πολιτιστικών δράσεων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η Σκιάθος των ποιητών» διοργανώνει συναυλία με τον συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο τιμώντας παράλληλα το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Πρόκειται για μια συναυλία με επιλεγμένη οργανική μουσική του συνθέτη όπου στο δεύτερο μέρος της θα γίνει και ανάγνωση, σε αυθεντική γλώσσα, του υπέροχου Χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Της κοκκώνας το σπίτι » από την γνωστή ηθοποιό Ασπασία Τζιτζικάκη (απόφοιτος της ∆ραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου) .Η δραματοποιημένη ανάγνωση θα ντυθεί με νέα πρωτοπαρουσιαζόμενη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου που συνέθεσε ειδικά για αυτήν εορταστική συναυλία.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση την συμμετοχή της θα έχει και η δεξιοτέχνης του σαντουριού Στέλλα Βαλάση και ορχήστρα.

Η Στέλλα Βαλάση είναι μουσικοσυνθέτρια, στιχουργός, σολίστ στο σαντούρι. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, αλλά και σε φεστιβάλ Μουσικής Νέων όπως την Κορσική όπου πήρε βραβείο ερμηνείας. Έχει βραβευθεί από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης στο Μόναχο για την συμβολή της στον καλλιτεχνικό χώρο.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους συνθέτες και καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως Γ. Μαρκόπουλος, Μ.Θεοδωράκης, Γ.Νταλάρας, Γ. Θεοφάνους, Γ. Πάριος, Ε. Τσαλιγοπούλου, Π.Θαλλασινός, Π.Γαιτάνος, Μ.Τσέρτος, Νάσια ,Στέλλα Κονιτοπούλου, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιώτα Νέγκα καθώς και τους δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής: Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιάννη Βασιλόπουλο, τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Στάθη Κουκουλάρη και με πολλούς άλλους. Επίσης έχει λάβει μαθήματα πλάι στον δεξιοτέχνη του cimbalou ΟZKAR OKRΟS στην Ουγγαρία καθώς και του MARIN OULEY στην Ρουμανία και έχει συνεργαστεί μαζί τους.

Έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όπως «στην Υγειά μας» στη ΝΕΤ, στην «Μουσική παράδοση» στην ΕΡΤ1,στο «Έχεις γούστο» στη ΝΕΤ, στο «Κοίτα τι έκανες» της Σεμίνας Διγενή και σε πολλές άλλες καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές όπως του δευτέρου προγράμματος και της Εκκλησιαστικής Αρχιεπισκοπής Ιεράς μητρόπολης Αθηνών ως τιμώμενο πρόσωπο(σολίστ) της παραδοσιακής μουσικής.

Η Στέλλα Βαλάση ως συνθέτρια έγραψε μουσική για την κινηματογραφική ταινία Αγγλοελληνικής παραγωγής «The winter».
Έχει παίξει σε σημαντικά project ως σολίστ σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το «kavafis project» με τον Γιώργο Νταλάρα και τον συνθέτη Αλέξανδρο Καρόζα στην Βιέννη στο ‘’konzerthouse’’, στο Μόναχο στο ‘’Phillarmonie am Gasteig’’ καθώς και στο Ζorlu Center PSM στην Κωνσταντινούπολη με αφηγητή τον Okan Bayulgen. Eπίσης έχει παίξει στην ραψωδία του «Κοσμά του Αιτωλού», στο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη με την παρουσία του ιδίου και σε πολλές άλλες συναυλίες.

Η Στέλλα Βαλάση είναι υποδιευθύντρια και καθηγήτρια σαντουριού της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έχει παίξει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές του σύγχρονου ρεπερτορίου όπως του Γιάννη Πάριου, της Ελεονώρας Ζουγανέλη της Δέσποινας Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, και σε παραδοσιακούς δίσκους.