Στους στόχους της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Προτεραιότητα αποτελεί για τον δήμαρχο Σκοπέλου η υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχουν σχεδιαστεί, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είναι ώριμα προς δημοπράτηση.

Πρόκειται για σημαντικά έργα τα οποία είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», είτε έχουν εξασφαλισμένη πίστωση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ανέφερε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο προϋπολογισμός του βιολογικού της Γλώσσας, ειδικότερα, αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης του νέου Κλήματος το 1,5 εκατομμύριο. Η ανάπλαση της παραλίας της Σκοπέλου έχει προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο και αρκετά ακόμη έργα του νησιού, τα οποία έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. «Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα βρει μια μεγάλη προίκα από έργα με εξασφαλισμένη πίστωση», είπε ο κ. Βασιλούδης.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί, εξάλλου, για τον ίδιο η στελέχωση του Δήμου με επαρκές προσωπικό. «Εχουμε λάβει εγκρίσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τριών μονίμων πτυχιούχων στην Τεχνική Υπηρεσία και διοικητικών υπαλλήλων» είπε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «στελεχώνεται με 5 άτομα η Τεχνική μας Υπηρεσία για να μπορεί να υλοποιήσει τα έργα που έχει ανάγκη η Σκόπελος και το κυριότερο είναι ότι έχουμε και τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις, για να γίνουν τα έργα».