Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών πάνω στο θέμα φωτίσαμε συμβολικά στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες όμως η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως.  Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Όλες  οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την κλινική εξέταση και την μαστογραφία. Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία γύρω στα 40 τους χρόνια κι από κει και πέρα να ελέγχονται κάθε χρόνο. Το καλύτερο δώρο που μπορούνε να κάνουνε στον εαυτό τους είναι κάθε χρόνο, στα γενέθλιά τους, να κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Η πρόληψη μπορεί να μας σώσει τη ζωή.
 Σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε στα λόγια μιας καλής φίλης και συναδέλφου μας που δυστυχώς γνώρισε τον καρκίνο και πλέον ζει με αυτόν. Η Αφροδίτη λοιπόν μας λέει : βάλτε ροζ παντού….. ο καρκίνος είναι μια ίωση και αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και χαμόγελο….. Ποτέ δεν λες γιατί σε μένα …δεν φοβάσαι τον θάνατο απλά αγωνιζεσαι, γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετράει ….. Ποτέ δεν το βάζεις κάτω,  δε μοιρολάτρεις….Ζεις την κάθε στιγμή και προχωράς… Δύναμη σε όλες τις γυναίκες…..!
  Το φως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ευχόμαστε να φωτίσει με υγεία και αγάπη τις ψυχές των συνανθρώπων μας αλλά και να δώσει δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας.