Απάντηση στον Δ/ντή της ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ στις 12-09-2020, ο Δ/ντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, κ. Αντώνης Κεσμετζής, με εγκαλεί για ‘’άθλια, ψευδή και άκρως συκοφαντική’’ για τον ίδιο, ανάρτησή μου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την οποία αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ.

Στη σχετική ανάρτησή μου έγραφα επί λέξει ότι: ‘’…με δόλιο και ανήθικο τρόπο προσπάθησαν να μας αφαιρέσουν τη δημαρχία’’, με αφορμή το γεγονός ότι είχα καθυστερήσει τη δόση και έχασα τη ρύθμιση οφειλής μου στη ΔΕΥΑΣ, ενώ ο νόμος προβλέπει ασυμβίβαστο και έκπτωση του δημάρχου οφειλέτη της ΔΕΥΑ, αναφερόμενος σε χρόνο δύο ημερών πριν την εγκατάστασή μου στη θέση του Δημάρχου, μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η μόνη αναφορά μου για τον κ. Κεσμετζή στην ανάρτησή μου αυτή, είναι ότι ‘’ο Δ/ντής της ΔΕΥΑ, παρότι βλέπει την παρατυπία, δεν με ενημερώνει’’. Αυτό και τίποτα περισσότερο.

Είναι ξεκάθαρο, για όσους τουλάχιστον ξέρουν να διαβάζουν, ότι εγώ δεν αναφέρομαι ονομαστικά, αλλά αορίστως και στον πληθυντικό αριθμό σε όσους ”με δόλιο και ανήθικο τρόπο προσπάθησαν να μας αφαιρέσουν τη δημαρχία”.

Αν, τώρα, ο κ. Κεσμετζής, ξέρει κάτι παραπάνω και βλέπει τον εαυτό του σ’ αυτή τη δημοσίευση, τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν. Εγώ πάντως δεν τον κατονομάζω, ούτε αναφέρομαι στον ίδιο, έστω και έμμεσα.

Όσο για την παράλειψή του να με ενημερώσει, να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Εκ της θέσεώς του γνωρίζει τους ενήμερους και μη οφειλέτες της ΔΕΥΑΣ, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τον Δήμαρχο. Λόγω της αρμοδιότητάς του, όφειλε να με είχε ενημερώσει.

Απ’ όλα αυτά προκύπτει ξεκάθαρα ποιος προβαίνει σε ”άθλια, ψευδή και άκρως συκοφαντική” δημοσίευση.

Είπαμε, η συκοφαντία είναι σαν τη λιτανεία: Επιστρέφει πάντα εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.

Γράφει ο ποιητής Εμπειρίκος: ‘’Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες. Όταν τ’ ανοίγω βλέπω εμπρός μου ό,τι κι αν τύχει. Όταν τα κλείνω βλέπω εμπρός μου ό,τι ποθώ’’.

Γι’ αυτό, ο κ. Κεσμετζής ας έχει ανοιχτά τα μάτια του για να βλέπει μπροστά του ό,τι πρέπει και όχι ό,τι ποθεί.

Οφείλει, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της υπηρεσιακής ομαλότητας, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα όσα είπε, αλλιώς παίζει με την πειθαρχική και ποινική δίωξή του.

Για τον Δήμαρχο Σκοπέλου

Ο δικηγόρος

Στέφανος Καραγεώργος