Να σταματήσει την κατασκευή πετρόκτιστων τοιχίων από το χώρο στάθμευσης του λιμανιού προς την πλευρά του Ασκληπιείου κάλεσε το δήμο Σκοπέλου η Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς δεν διέθετε εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το σήμα διακοπής εστάλη χθες μετά από αυτοψία που έγινε χθες από αρχαιολόγο, έπειτα από καταγγελίες πολιτών και κλήθηκε ο δήμος υποβάλλει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Τονίστηκε από την αρχαιολογία πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο και το κομμάτι που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να έχει εκτελεστεί μέσα σε μία εβδομάδα. Ένας εργαζόμενος της αρχαιολογίας στο νησί είχε περάσει από το σημείο τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα ωστόσο δεν αξιολόγησε αρχικά ως σημαντικό το γεγονός, ότι δηλαδή γίνονταν έργα που θα φθάσουν και θα ξεπεράσουν το Ασκληπιείο, όπου οι ανασκαφές που είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1960, περνούσαν και κάτω από το δρόμο και είχαν γίνει και μέσα στη θάλασσα.

Ο αρχαιολόγος της υπηρεσίας είχε επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ξηντάρη ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί άδειες και ότι ο δήμος είχε σκοπό να φθάσει το έργο πιο μακριά και από το Ασκληπιείο. Ο λόγος που προχώρησαν στο έργο, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ήταν ότι ήθελαν να «κρατήσουν» το δρόμο, καθώς η περιοχή υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες πριν λίγα χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Λιμενικό Ταμείο και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Πηγή ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ