Σοκ στην τοπική κοινωνία του Νοτίου Πηλίου προκάλεσε χθες η είδηση του θανάτου διά πυροβολισμού ενός 52χρονου εργάτη Ν. Κ., που βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος από την 78χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια εις βάρος του 52χρονου και ο θάνατός του αποδίδεται είτε σε λάθος χειρισμό του μονόκαννου κυνηγετικού όπλου, που είχε στην κατοχή του, είτε σε αυτοκτονία. Ο 52χρονος ζούσε μόνος του. Ήταν ήσυχος, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονιά στο Μετόχι και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Ο πυροβολισμός ακούστηκε από τη μητέρα του χθες τα ξημερώματα, κατά μία πληροφορία γύρω στη 1.30’ και κατά μία άλλη, γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Ο 52χρονος φέρεται να είχε μεταβεί στο σπίτι της μητέρας του χθες, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και έμενε μαζί της.

Ξαφνικά η μητέρα του φέρεται να πετάχτηκε από το κρεβάτι της, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό, από το δωμάτιο όπου έμενε ο γιος της. Αμέσως κατευθύνθηκε σε αυτό και τον βρήκε να κείτεται αιμόφυρτος στο πάτωμα. Αμέσως φέρεται να ειδοποίησε συγγενείς κι εκείνοι με τη σειρά τους το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Ασθενοφόρο μετέβη στο σπίτι και ο γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του 52χρονου Έλληνα.

Ο 52χρονος φέρεται να είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα. Στο σπίτι έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Νοτίου Πηλίου, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασ. Μαρκογιαννάκης, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Εγκληματολογικού από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, που αμέσως άρχισαν την έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν είχε υπάρξει εγκληματική ενέργεια ή ήταν αυτοκτονία ή ατύχημα. Ελήφθησαν αποτυπώματα από το όπλο και τον 52χρονο και σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή ο θάνατός του επήλθε από τον πυροβολισμό από την καραμπίνα και ήταν είτε ατύχημα, είτε αυτοκτονία. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ σήμερα θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Εξάλλου σύμφωνα με άλλη έγκυρη πηγή, δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα.