Ο stand up comedian Ίαν Κόγκνιτο βρισκόταν στη σκηνή, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Το κοινό νόμιζε πως πρόκειται για μία ακόμη πλάκα, αλλά μετά κατάλαβαν πως κάτι κακό είχε συμβεί.

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός βρισκόταν στο κλαμπ στο Μπίσεστερ, λίγο έξω από την Οξφόρδη το βράδυ της Πέμπτης, όπου εκτελούσε την stand up παράστασή του.

Ο Ίαν Κόγκνιτο έπαιζε πάνω στη σκηνή, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε, με μια μερίδα του κοινού να θεωρεί πως πρόκειται για πλάκα και για μέρος της παράστασης.

Ο χαρακτήρας του ήταν εκρηκτικός και έντονος, οπότε η συμπεριφορά του δεν «ξένισε» τους θεατές, ενώ ο ίδιος λίγα λεπτά πριν έκανε πλάκα αναφέροντας ότι παθαίνει εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

Καθώς ο Ίαν καθυστερούσε να σηκωθεί, τόσο το κοινό όσο και οι συνεργάτες του συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για ένα αληθινό περιστατικό και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Κάλεσαν ασθενοφόρο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή, χωρίς να καταφέρουν κάτι. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κωμικού.