Η έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Σκοπέλου, έγινε το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020 με την τιμητική εκδήλωση βράβευσης του Πρωτοπρεσβύτερου π. Κων/νου Καλλιανού για το σημαντικό του έργο, με το οποίο συνέβαλε στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΄΄Ορφέας” ο οποίος γέμισε με την παρουσία κατοίκων όλου του νησιού. Ήταν μια βραδιά λιτή, όπως αρμόζει στην ταπεινή προσωπικότητα του πατέρα Κων/νου, όμως γεμάτη από συγκίνηση αφού οι ομιλητές,  κατάφεραν να μεταδώσουν στο κοινό όλα τα  συναισθήματά τους,

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν :
Η  Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος της Ομάδας Πολιτισμού, Μαρία Σοφικίτου -Σίσκου, η οποία είχε αναλάβει και όλη την διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου  π. Νικόλαος Κασσανδριανός.
Η Δημοτική Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος της Ομάδας Πολιτισμού Μαρία Σάββα.
Ο  παιδίατρος Κ.Υ. Σκιάθου Παναγιώτης Σταμούλης.
Ο Θεολόγος & Πρόεδρος  του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου Κων/νος Σύρος.
Ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής  Ευστάθιος Καραγιώργος.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, απένειμε στον πατέρα Κων/νο τιμητική πλακέτα και ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να εκδώσει το έργο του. Ο π. Κωνσταντίνος, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Σκοπέλου, τους ομιλητές, τους παρευρισκομένους, και όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες, παρουσίασε ανέκδοτα μέχρι σήμερα  στοιχεία του Πολιτισμού της Σκοπέλου από το 1600 μέχρι το 1800.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν (επίσημοι καλεσμένοι): οι πατέρες  π. Νικόλαος Κασσανδριανός, ο π. Χρήστος Λιθαδιώτης, ο π. Ευάγγελος Κεχριώτης, ο π. Αλέξιος Παπασταμούλος, οι Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου Ν. Βαφίνης και Α. Βούλγαρης (Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ), ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και Λιμενικού Ταμείου Α. Ξηντάρης, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Πλωτάρχης Γ. Γκάρας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Ε. Καραμήντζας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σκοπέλου Π. Χρυσοφόος, του Ν. Κλήματος Β. Καραγιώργος, της Γλώσσας Α. Φωτόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Ευσταθίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Β. Ρόδιος.

Τέλος η ενημερωτική ιστοσελίδα “Δρώμενα του Τόπου μας”, θέλει και αυτή με τη σειρά της να εκφράσει τις ευχαριστίες της στο πρόσωπο του π. Κων/νου Καλλιανού. Θεωρεί μεγάλη τιμή που ο ίδιος, από την αρχή της λειτουργίας το 2013, εμπιστεύεται τα θαυμάσια κείμενά του, σε αυτήν!

Ο τιμώμενος π.Κων/νος με την οικογένειά του

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό άλμπουμ όπως και βίντεο αργότερα.

ΠΗΓΗ : ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ