Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης μαζί με την νεοεκλεγέντα Δημοτική Σύμβουλο του κ. Ιωάννα Ευσταθίου, συναντήθηκαν στο Ξενία με τους επιχειρηματίες του γαμήλιου τουρισμού και με όσους παίρνουν μέρος στην διοργάνωση των γαμήλιων τελετών που τελούνται στην Σκόπελο.

Οι υπεύθυνες διοργανώτριες γαμήλιων τελετών κ. Ήρα Βογδάνου, κ. Daphne Timmers, κ. Ildi Matikus αφού αναφέρθηκαν στο Άρθρο 131 του Νόμου 4483/2017 που αφορά την τέλεση Πολιτικών γάμων, τόνισαν την σπουδαιότητα του γαμήλιου Τουρισμού τόσο για την προβολή του νησιού μας, όσο και για την οικονομική του ανάπτυξη και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενημερωθούν για τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής σε αυτόν τον σημαντικό τομέα.

Ο νέος Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης υποσχέθηκε καταρχήν, ότι θα υπάρχει συνεργασία του Δήμου με τους διοργανωτές των γαμήλιων τελετών και διευκρίνισε ότι:

  • Δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στις συμφωνίες, στα συμβόλαια και στις τιμές των παραβόλων που ισχύουν αυτή την στιγμή, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
  • Η τέλεση των Πολιτικών γάμων θα μπορούν να γίνονται σε οποιαδήποτε περιοχή της Σκοπέλου επιθυμούν οι νεόνυμφοι, από οποιονδήποτε και θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ημερησίως περισσότερες από μια γαμήλιες τελετές.
  • Ο Δήμος θα φροντίζει για την καθαριότητα της περιοχής της τέλεσης του Πολιτικού γάμου.
  • Θα οριστούν υπεύθυνα 2-3 άτομα, τα οποία θα γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, θα διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής, θα αμείβονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και θα παρευρίσκονται στην τελετή με ευπρεπή ενδυμασία, δίνοντας την επισημότητα που ταιριάζει στην περίσταση.
  • Ο Δήμος θα φροντίσει να διαθέτει στους διοργανωτές των γαμήλιων τελετών, ένα καλαίσθητο βιβλίο και τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για τις υπογραφές των νεόνυμφων και των μαρτύρων του ζευγαριού.
  • Σημαντική και μοναδική διαφοροποίηση αποτελεί το γεγονός ότι για να γίνει η νομιμοποίηση των γαμήλιων τελετών, πρέπει υποχρεωτικά μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά την τέλεση του, οι ενδιαφερόμενοι (νεόνυμφοι και μάρτυρες), να παρουσιαστούν στο Δημαρχείο για να υπογράψουν τα Ληξιαρχικά χαρτιά στα επίσημα βιβλία του Δήμου.

Ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Περίσσης υποσχέθηκε ότι όταν θα ψηφιστούν τα καινούργια τέλη από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα παρευρεθούν και οι διοργανωτές των γαμήλιων τελετών, ώστε να ενημερωθούν άμεσα για τις τιμολογιακές αλλαγές που θα υπάρχουν.

Τέλος η νεοεκλεγέντα Δημοτική Σύμβουλος κ. Ιωάννα Ευσταθίου ζήτησε από τους επιχειρηματίες που διοργανώνουν τις γαμήλιες τελετές, να διαθέσουν στον Δήμο φωτογραφικό υλικό από τις γαμήλιες τελετές που έχουν πραγματοποιήσει, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο Δήμος και θα βοηθήσει τόσο στην προβολή του νησιού, όσο και στην διαφήμιση του γαμήλιου Τουρισμού.