Τα φώτα της Δημοσιότητας και του Τουρισμού θα πέσουν στην Σκιάθο και συγκεκριμένα στο Μπούρτζι που για δύο ημέρες (Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Μαΐου) θα φιλοξενηθεί το Σχολείο Τουρισμού On Tour που διοργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Όσοι παρακολουθήσουν το Σχολείο Τουρισμού OnTour Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ, Σκιάθου, θα μπορέσουν να δουν τα πράγματα αλλιώς. Θα ακούσουν για τις τάσεις της αγοράς, ότι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία του κλάδου, πως διαμορφώνονται σήμερα οι ανάγκες, τα θέλω και οι απαιτήσεις των επισκεπτών μας. Θα βρουν τον δικό τους ρόλο μέσα στην αλυσιδωτή αντίδραση που ονομάζεται τουρισμός, θα προβληματιστούν, θα ενθουσιαστούν και θα θέσουν νέους στόχους.

Πέραν των νέων γνώσεων, που θα προσφέρουν απλόχερα οι ομιλητές, θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυο γνωριμιών τους, να ακούσουν από πρώτο χέρι τι έχουν να πουν για όλα τα τρέχοντα θέματα του κλάδου, οι συνάδελφοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής τους και τέλος, θα γελάσουν, θα συγκινηθούν και θα φύγουν ανανεωμένοι με περισσότερη διάθεση και πάθος για το αύριο!

Η συμμετοχή είναι Ελεύθεροι για όσους ενδιαφέρονται ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ. Το σύνολο των συμμετεχόντων θα είναι 80 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν την Φόρμα Συμμετοχής . 

Ήδη αυτός ο αριθμός έχει καλυφτεί εδώ και μία εβδομάδα ενώ θα τηρηθεί και λίστα αναμονής και τυχόν ακυρώσεις από τους ήδη συμμετέχοντες

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία των τόπων που θα επισκέπτεται, τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του. Με αυτό τον τρόπο αποσκοπεί να ενισχύσει τη δυναμική της, τις τοπικές συνέργειες και να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού και του συναγωνισμού, μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Η γνώση είναι δύναμη και η επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων του τουρισμού, είναι η καλύτερη βάση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών του κάθε τόπου και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

Tο Σχολείο Τουρισμού OnTour, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της εκάστοτε περιοχής. Σε όλους εκείνους τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σπουδαστές του κλάδου, που αναζητούν νέες γνώσεις, που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι, που επενδύουν στην επιχείρηση τους μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους, που βλέπουν πως ο μόνος τρόπος να πάει ένας τόπος μπροστά είναι να διατηρήσει ή να δημιουργήσει, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά. Σε όλους όσους πιστεύουν ότι η επιτυχία βρίσκεται στη διαρκή ενημέρωση, στις συνεργασίες και στη συνεχή προσπάθεια.

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση έτσι και σε αυτή το Σχολείο Τουρισμού On Tour θα χρειαστεί την εθελοντική βοήθεια όσων θέλουν να συνδράμουν. Η ομάδα εθελοντών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και προσδίδει αξία σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης του. Εθελοντής στο Σχολείο Τουρισμού OnTour, σημαίνει αγάπη για τον τόπο μου, σεβασμός για τον επισκέπτη μου, πίστη στην αξία της προσφοράς, των συνεργειών και της δύναμης της δια βίου μάθησης.

Οι εθελοντές του Σχολείου Τουρισμού OnTour, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη μίας δημιουργικής ομάδας και να στηρίξουν ενεργά όλες τις πτυχές της εκδήλωσης, αποκτώντας εμπειρία και εμπλοκή στη διοργάνωση μιας τουριστικής εκδήλωσης, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην ανάπτυξη του τόπου τους και φυσικά… περνώντας υπέροχα, ζώντας μοναδικές εμπειρίες και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους!

Σε όλους του εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση εθελοντικής εργασίας από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ. Για όλους τους παραπάνω λόγους έχει ανοιχτεί Φόρμα Συμμετοχής Εθελοντών

Η εθνική διαχείριση και διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour γίνεται από το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ και τον εκπαιδευτικό του πυλώνα το SETE Training και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.