Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η λειτουργία Wifi (ασύρματου ίντερνετ) κατά μήκος του παλιού και νέου λιμανιού με ελεύθερη πρόσβαση όπου υπάρχει η δυνατότητα του σήματος.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Το πρόγραμμα είναι αξίας 15.000€ ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την δυνατότητα δημοσιοποίησης όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών στο νησί μας, από τον Δήμο Σκιάθου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Το ποσο του προγράμματος “WiFi4EU” αντιστοιχεί σε εφάπαξ ποσό για την κάλυψη μόνο των εξόδων εξοπλισμού και εγκατάστασης των σημείων Wi-Fi τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις που καθορίζονται στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων της συμφωνίας επιχορήγησης που θα υπογραφεί με τους επιλεγμένους δήμους.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση του δικτύου WiFi4EU, όπως οι συσκευές τροφοδοσίας (π.χ. μετατροπέας Power over Ethernet (PoE), μετασχηματιστής ισχύος, μεταγωγέας PoE) ή ο εξοπλισμός σύνδεσης με το διαδίκτυο (π.χ. δρομολογητές, μεταγωγείς, τείχη προστασίας). Ωστόσο, ο κύριος στόχος του κουπονιού πρέπει να είναι η κάλυψη των σημείων πρόσβασης και η τήρηση του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού σημείων πρόσβασης προς εγκατάσταση.

Οι δήμοι επιβαρύνονται με το κόστος της συνδεσιμότητας (συνδρομή υπηρεσιών διαδικτύου), της συντήρησης και της λειτουργίας του εξοπλισμού για τουλάχιστον 3 (τρία) έτη.