Όταν το συμφέρον του Σκιαθίτη και της Σκιαθίτισσας, θυσιάζεται κατ’ επανάληψη στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών και εμμονών του κ. Τζούμα, τότε δυστυχώς το μόνο που μένει να πεις είναι: ΚΡΙΜΑ !

Για μια ακόμη φορά -κι όχι «για πρώτη φορά»- γίναμε θεατές της πασαρέλας του στα κανάλια εθνικής εμβέλειας, ως προπομπού του μεθοδικού και συντονισμένου σχεδίου του κ. Τζούμα, για την έναρξη της τουριστικής σεζόν «με φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με εφόδια την καταστροφολογία τον φόβο και την μιζέρια του. Υπογραμμίζει δημόσια την αγωνία για το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά και στέλνει μήνυμα πλήρους απαξίωσης του τοπικού Κέντρου Υγείας, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και ανυπαρξία υποδομών, για μία χαμένη χρονιά, ευρισκόμενος σε δίλημμα μεταξύ της υγείας και του τουρισμού (βλ. δήλωση του στο thestival.gr).
Αλήθεια, ποιος είναι αυτός που θέτει το δίλημμα αυτό;
Υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο που θεωρεί ως πρώτιστο αγαθό την οικονομία αντί της Υγείας;
Άραγε που τέθηκε αυτό το δίλημμα;
Είναι τουλάχιστον τρελό και εξοργιστικό να τίθενται τέτοια ερωτήματα δημόσια. Μηνύματα «σωστά» και «ικανά» να προσελκύσουν επισκέπτες ……
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τίποτα δεν λέει για το μείζον ζήτημα των παραλιών του νησιού και για την αγωνία δεκάδων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτές.
Η παράταξη μας προνοώντας , σε χρόνο σωστό και ικανό, στις 4/4/2020 έφερε πρόταση – εισήγηση στο Δ.Σ, για την άμεση αποστολή εγγράφου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιούσιας του Υπουργείου Οικονομικών, με αίτημα την δυνατότητα παράτασης για το 2020 των συμβάσεων παραχώρησης ομπρελοκαθισμάτων, θαλ. αθλημάτων κλπ που είχαν λήξει τον Δεκέμβριο του 2019 , με ταυτόχρονη μείωση κατά 40% του ποσού , εφόσον βέβαια το επιθυμούσε ο επιχειρηματίας, λόγω της υγειονομικής κρίσης (κορονοϊός) και της γενικής αβεβαιότητας που αυτή επέφερε.
Η πρόταση μας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και έδωσε στον Δήμαρχο Σκιάθου ένα σημαντικό εργαλείο για να το χρησιμοποιήσει στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου η Κ.Υ.Α να μην προβλέπει για φέτος δημοπρασίες αλλά παράταση.
Αντ’ αυτού, ο κ. Τζούμας απαξιώνοντας για μια ακόμα φορά το κυρίαρχο όργανο του Δήμου Σκιάθου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και τη βούληση του, και εκμεταλλευόμενος τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της απόφασης, έκανε κάτι πιο ακραίο: έθαψε την απόφαση στα συρτάρια του γραφείου του, αφήνοντας έτσι έρμαιους τους συμπολίτες του στην αναμονή και την αγωνία των εξελίξεων.
Χωρίς καμιά αιτιολογία, απέκρυψε από τους Σκιαθίτες και τις Σκιαθίτισσες, ότι το Υπουργείο δεν έχει λάβει γνώση από τον ίδιο, ως όφειλε, για την πρωτοβουλία αυτή και το μόνο που είχε να πει στα κανάλια και στο Δ.Σ. ήταν ότι προωθείται η έκδοση της Κ.Υ.Α. για δημοπρασίες διάρκειας ενός (1) έτους, προφανώς διότι αυτό επιθυμούσε και επεδίωκε.
Δυστυχώς, η επιθυμία και η επιδίωξη του έγιναν πραγματικότητα προχθές 15/5/2020 με την έκδοσή της με ισχύ έως 31/12/2022.
Επιμένει και εμμένει στο να αποστρέφεται και να πολεμάει λυσσαλέα με τρόπο καταστροφικό για το νησί μας, οτιδήποτε δεν προέρχεται από την δική του παράταξη ή μάλλον την δική του προσωπική «λογική», αλλά και από τους «φίλους» που τον συμβουλεύουν και κυρίως από τις προσωπικές του εμμονές.
Δεν σκέφθηκε, δεν αισθάνθηκε, δεν αντιλήφθηκε, δεν προνόησε, δεν βοήθησε, δεν προσπάθησε να κάνει κάτι, έστω μια κίνηση άσκησης πίεσης ή έστω απλής εισηγητικής πρότασης προς την κεντρική διοίκηση, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος των παραλιών της Σκιάθου, και βασικού πλεονεκτήματος του νησιού μας.
Παραμένει θεατής των εξελίξεων, άτολμος και αστεία εμμονικός, κλεισμένος στον μικρόκοσμο του, μακριά επί της ουσίας από τους Αντιδημάρχους του και τους θεσμικούς του συνεργάτες, αφήνοντας μόνιμα τους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ στο έλεος της αβεβαιότητας για τα πολύ σοβαρά ζητήματα (βλ. Κατεπείγον – Θεομηνία).
Δεν μένει παρά να πούμε, ΚΡΙΜΑ !
Αλλά και … ΑΞΙΟΣ !