Έχουμε ξανά γράψει και θα το ξανακάνουμε πως η πεζοδρόμηση της Παπαδιαμάντη, που το υποστηρίξαμε ως μετρό έχει πάει περίπατο… Όχι μόνο το μέτρο δεν προστατεύτηκε από τον ίδιο το Δήμο (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία κλπ) αλλά πλέον κάποιες παρεμβάσεις τείνουν να γίνουν επικίνδυνες και πάνω από όλα είναι προσβλητικές όπως τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο λόγος γνωστός τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα αν η μπάρα στην Παπαδιαμάντη (τράπεζα Πειραιώς) είναι κατεβασμένη κατεβαίνουν από το μάρκετ της Ερμιόνης στο μεγάλο καλντερίμι και από εκεί βρίσκουν διέξοδο στον Πεζόδρομο. Στο τέλος όμως του λιμανιού το λιμενικό ( και σωστά πράττει ) δεν ανοίγει την μπάρα στους παράνομους οδηγούς, έτσι αυτοί αναγκάζονται ως κύριοι να καβαλάνε το πεζοδρόμιο (φωτό 1) ή να περνούν απέναντι και να φεύγουν προς το λιμάνι (φωτό2).

Η Δημοτική Αρχή όμως στα παράπονα των επιχειρηματιών, πως μπορεί να γίνει ατύχημα – ας μην ξεχνάμε πως η φωτό 1 είναι τραβηγμένη έξω από το Πρακτορείο του κ. Νικολάου – όπου το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες πολιτών βρήκε την λύση να τοποθετήσει τους κάδους σε απορριμάτων σε κάποιες των περιπτώσεων θεωρώντας πως το θέμα λύθηκε, ξεχνώντας βέβαια πως πέραν του ατυχήματος υπάρχουν και άτομα με κινητικές δυσκολίες και μητέρες με καρότσι που βγαίνουν βόλτα με τα παιδιά τους.

Συμβουλεύουμε την Δημοτική Αρχή να δει το θέμα εκ νέου και ή να πάρει πίσω το μέτρο ή να λάβει τα μέτρα της όπως πρέπει και όχι όπως να’ ναι

Ν.Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1