Ώρα 16.30΄: To ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  ΜΟΝΟ με τον οδηγό του- δίχως διασώστη,  φέρνει ένα ασθενή στο λιμάνι της Σκιάθου,  για να αναχωρήσει με  το Flyingcat 5 για Βόλο.  Διαπιστώνουμε πως στον ασθενή έχει τοποθετηθεί ορός στο χέρι.

Ο ασθενής  κατεβαίνει από το ασθενοφόρο και κρατώντας τον ορό του στα χέρια,  περπατά για το πλοίο. Βοηθάμε όσο γίνεται….Συνοδεύεται από νεαρή ιατρό,  η οποία κάνει το αγροτικό της στο νησί και συμπτωματικά έφευγε με άδεια… Η αγροτική ιατρός παραλαμβάνει από τον οδηγό του ασθενοφόρου τα χαρτιά του ασθενή.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου είχε ενημερώσει το ΕΚΑΒ στο Βόλο, ώστε να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στο Αχιλλοπούλειο.

Όταν ανεβήκαμε στο πλοίο, βοηθήσαμε τον ασθενή να καθήσει στο κάθισμα. Το πλήρωμα του καραβιού αυτοσχεδίασε για να τοποθετήσει τον ορό στα..γατζάκια από τα κουρτινάκια του πλοίου…

Ώρα 16.10΄: Tο Flyingcat 5 μπαίνει στο λιμάνι του Βόλου. Ασθενοφόρο ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ώρα 16.11΄:  Tηλεφωνούμε στο ΕΚΑΒ και ενημερώνουμε, ρωτώντας που είναι το ασθενοφόρο

και  ακούμε έκπληκτοι τον  τηλεφωνητή να  μας ρωτά :
-Που είστε ?
-Μπήκαμε στο λιμάνι…Κατεβήκαμε!

Τότε ο τηλεφωνητής  ρωτά κάπου..
-Στείλατε ασθενοφόρο στο λιμάνι ?
Και αφού προφανώς έλαβε αρνητική απάντηση μας ανέφερε…
-Τώρα ξεκινά…έρχεται το ασθενοφόρο!

Κλείσαμε με νεύρα το τηλέφωνο και αφού βάλαμε τον ασθενή σε ένα ίσκιο, να περιμένει όρθιος,  τον αφήσαμε στους συγγενείς του να περιμένουν το ασθενοφόρο….

Ελλάδα 2019 ! Ευρωπαϊκή χώρα..

Αναφερόμαστε στη Σκιάθο και όχι σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής!

Στη Σκιάθο που έχει όλο κι όλο ένα οδηγό-Διασώστη του ΕΚΑΒ,  ο οποίος ηρωικά πρέπει να ανταποκριθεί όλο το 24ωρο σε δεκάδες περιστατικά,  σε ένα νησί με χιλιάδες τουρίστες.

Αυτή είναι η σημερινή πραγματική εικόνα,  και όχι ότι μας παρουσιάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί Ξανθός και Πολάκης…

Θλίψη και οργή!

ΠΗΓΗ: www.securnews.gr