Λίγο μετά τις 8.15 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι “οπαδοί” του Survivor για να παρακολουθήσουν …κινηματογραφικά και να χειροκροτήσουν τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Στις 9 το βράδυ ήδη όλα τα καθίσματα (220) ήταν ήδη γεμάτα και όλοι περίμεναν την έναρξη του παιχνιδιού.

Την βραδιά είχαν διοργανώσει δύο αθλητικοί σύλλογοι ο Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου και ο Ναυτικός. Αν και είχε ανακοινωθεί πως θα υπάρχει είσοδος για την ενίσχυσή τους στην τιμή των 5€ τελικά για λογιστικούς λόγους ή είσοδος ήταν ελεύθερη ενώ είχε τοποθετηθεί ένα ειδικό κυτίο για όποιον ήθελε να ενισχύσει την αθλητική τους προσπάθεια. Ασφαλείς πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια του Κινηματογράφου έδωσε ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα του κυλικείου. 

Οταν ακούστηκε το σήμα της έναρξης της εκπομπής όλοι πήραν θέση για το μεγάλο ημιτελικό. Μέσα σε αποθέωση ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πρώτο το όνομα του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη, με τον Κύπριο να πανηγυρίζει, όπως άλλωστε και οι γονείς του από την εξέδρα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον Κινηματογράφο της Σκιάθου υπήρχε και μια μεγάλη παρέα Κυπρίων – υποστηρικτών του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη – αφού το νησί φιλοξενεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο αρκετούς από αυτούς.

Αυτό που ακολούθησε όμως δεν έχει προηγούμενο, καθώς με το που ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Αγγελόπουλου ολόκληρος ο Κινηματογράφος σηκώθηκε στο πόδι με το κοινό να παραληρεί για τον Σκιαθίτη – το ίδιο συνέβη και στο Άλσος όπου γυριζόταν ζωντανά το παιχνίδι !

Ο δημοφιλής παίκτης πάντως έδειξε να παίρνει ψύχραιμα την πρόκρισή του στον τελικό δεχόμενος τα συγχαρητήρια πρώην συμπαικτών και αντιπάλων.

Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του κεφαλιού του Κωνσταντίνου Βασάλου πριν το άκουσμα του δεύτερου ονόματος, με την οποία ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι θα ήταν εκείνος ο χαμένος της βραδιάς, ενώ μετά την ανακοίνωση ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον αντίπαλό του.

video από την πρόκριση του Αγγελόπουλου στον Τελικό από τον Κινηματογράφο Αττικόν της Σκιάθου