Οι εθελοντές του KIDS SAVE LIVES κατέφθασαν στο νησί μας και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν μερικές από τις γνώσεις τους, στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Στόχος τους δεν είναι ούτε να εκπαιδεύσουν παιδιά νεαρής ηλικίας για να γίνουν γιατροί ούτε να μεταδώσουν λάθος μηνύματα. Αυτό που επιθυμούν και επιδιώκουν είναι να ‘’εμφυτεύσουν’’ το ενδιαφέρον των πρώτων βοηθειών στη ζωή και στο υποσυνείδητο των παιδιών.

Η συγκεκριμένη ηλικία ευνοεί τέτοιες δράσεις γιατί τα παιδιά,όπως έχει αποδειχθεί από παιδοψυχολόγους, αποστηθίζουν και συγκρατούν ευκολότερα γνώσεις και δράσεις που τους κινούν το ενδιαφέρον. Μια τέτοια δράση είναι η αυριανή, η οποία με απόλυτα παραστατικό τρόπο χαράζει στη μνήμη του παιδιού την ανάγκη της γνώσης πρώτων βοηθειών.

του ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ«Ο ενθουσιασμός των παιδιών ύστερα από την εκπαίδευση τους είναι μεγάλος, το ίδιο και η αγάπη των γονιών τους προς το πρόσωπο μας. Είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι που έχουμε επισκεφθεί πάνω από 300 σχολεία και έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω από 30.000 μαθητές.»

«Έχουμε δει αποτέλεσμα από την δράση μας αυτή και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που ένα κοριτσάκι έσωσε τη ζωή της αδελφής της, έχοντας λάβει μαθήματα εκπαιδεύσεις από εθελοντές του Kids Save Laves, μας έδωσε τρομερή ώθηση για συνέχεια αλλά και περηφάνια γιατί αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο. Μας απόδειξε, όχι μόνο εμάς αλλά και σε όλους, ότι τα παιδιά μπορούν να σώσουν μια ζωή! Τα παιδιά μπορούν να φανούν οι σωτήρες για πολλές ανθρώπινες ζωές.»

«Το Kids Save Laves είναι εντελώς δωρεάν χωρίς καμία χρέωση για όποιον το παρακολουθήσει. Παρόλο που χρειάζεται η οικονομική δυνατότητα για να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα (διαμονή, σίτιση,μετακίνηση των εθελοντών κλπ), μέχρι στιγμής χάρη την θέληση βρίσκεται η λύση-χρήματα και συνεχίζουμε. Οι εκπαιδευτές είναι οι ίδιοι οι εθελοντές και χωρίς να δέχονται κάποια αμοιβή. Η αμοιβή είναι η αγάπη των παιδιών και των γονιών και οι περιπτώσεις που σώζεται μια ζωή από τα χέρια ενός παιδιού»

«Αξίζει να σημειωθεί, πως στον τόπο σας υπάρχουν 4 απινιδωτές. Ο αριθμός αυτός για ένα νησί σαν τη Σκιάθο είναι αρκετός και μάλιστα όταν το μάθαμε εκπλαγήκαμε, γιατί αλλά νησιά μεγαλύτερων νησιωτικών συμπλεγμάτων δεν έχουν ούτε τους μίσους. Απλός δεν φτάνει να υπάρχουν, πρέπει να χρησιμοποιούνται (όταν τίθενται ανάγκη φυσικά) από άτομα που είναι γνώστες αυτών των μηχανημάτων.»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ευγενικό Αθανάσιο που αποτέλεσε για εμάς ο συνδετικός κρίκος αλλά και ο άνθρωπος που έτρεξε και έκανε όλα όσα έπρεπε για να είμαστε κοντά σας και για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο του Kids Save Laves.»

Θοδωρής Τζούμας