του Νίκου Τζούμα 

Χωρίς διαβάσεις και χωρίς καμία απολύτως προστασία είναι οι μαθητές και οι γονείς κατά την προσέλευση αλλά και απομάκρυνση από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά αλλά και το Γυμνάσιο – Λύκειο της Σκιάθου.

Καθημερινά, και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι αφού σε ΚΑΝΕΝΑ σχολικό συγκρότημα δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις και διαβάσεις ή σε μερικές περιπτώσεις έχουν σβηστεί.

κλικάρετε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

 

Μάλιστα πριν από λίγους μήνες είχε γίνει ατύχημα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, το συμβάν «ταρακούνησε» τη Διεύθυνση του Σχολείου αλλά και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου οι οποίοι απέστειλαν το παρακάτω έγγραφο στις 6 Φεβρουαρίου 2017 αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά. Το έγγραφο είχε ως εξής :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Σκιάθος :6/2 /2017

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.:Φ.1/46

1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

……………………………………………………………….

Ταχ.Δ/νση: Τ.Κ. 37002 Σκιάθος Προς

Πληροφορίες: Συκιώτου Δήμητρα Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου

Κοινοποίηση:τον κ. Δήμαρχο Σκιάθου

Τηλέφωνο & FAX: 24270 22227 Ενταύθα

E-mail:[email protected]

Θέμα: « Υποστήριξη με τροχονόμο στις διαβάσεις έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.»

Γνωρίζοντάς σας την επικινδυνότητα του δρόμου (περιφερειακού), έξω από το σχολείο μας και το γεγονός ότι οι διαβάσεις έχουν σβηστεί και υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές του δρόμου αντικανονικά, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Επίσης ζητούμε τη βοήθειά σας με έναν τροχονόμο στο δρόμο έξω από το σχολείο την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να περνούν το δρόμο με περισσότερη ασφάλεια.

Η πρωινή προσέλευση γίνεται από τις 7:55 έως τις 8:10 και η μεσημεριανή αποχώρηση στις 13:15.

Η Δ/ντρια του σχολείου                                                                                       Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Συκιώτου Δήμητρα                                                                                                           Καμπουράγγελος Χρήστος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ανάρτησε το συγκεκριμένο αίτημα συνοδευόμενο από το παρακάτω κείμενο στην σελίδα του στο Facebook:

«Μετά από ένα περιστατικό ατυχήματος που είχε ένας μαθητής του σχολείου μας με αυτοκίνητο πριν λίγες μέρες, θα θέλαμε να ξέρετε πως το σχολείο μας έχει επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου για να υπάρχει τροχονόμος τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. «

Το αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όχι μόνο παραμένει σε αδράνεια από τους αντίστοιχους φορείς αλλά ποτέ δεν έλαβαν απάντηση.

Μία βόλτα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα σας πείσει πως η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη και κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου να υπάρχει άμεση παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή.