Σκιάθος: Ανησυχητική πτώση από Αγγλία και Σκανδιναβία | σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλ. Ευσταθίου

Δύσκολο θα είναι το καλοκαίρι του 2019 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Σκιάθο. Τα άσχημα νέα έρχονται από την Αγγλική αγορά όπου οι κρατήσεις της είναι περίπου 15% λιγότερο από ότι πέρυσι την ίδια εποχή τονίζει ο κ. Αλέξανδρο Ευσταθίου Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου Dolphin Of Skiathos.

Άλλοι ελληνικοί προορισμοί όπως τονίζει είναι σε χειρότερα επίπεδα. Οφείλεται στην αβεβαιότητα που προκαλεί το brexit και στον ισχυρό ανταγωνισμό της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Το ανησυχητικά είναι ότι έγινε ήδη μια μείωση πτήσεων για Σκιάθο μικρή όμως προσπαθούμε πολύ να μην έχουμε παραπέρα μείωση.

Σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται η σκανδιναβική αγορά εκεί υπάρχει κίνδυνο μείωσης πτήσεων παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και για αυτό το λόγο θα έχω σε δυο βδομάδες στην Στοκχόλμη συναντήσεις με τις εταιρείες γιατί το σημαντικό είναι να κρατηθούν οι πτήσεις ως έχει.

Οι Σκανδιναβοί είναι πίσω 25%. Ο κ. Ευσταθίου δεν είναι παρόλα αυτά απαισιόδοξος θεωρεί ότι στο τέλος θα υπάρχει μια μείωση αλλά όχι μεγάλη.

Ο κ. Ευσταθίου καταλήγει πως το ερωτηματικό είναι με τις τιμές που θα πουλήσουμε. Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς δικαιώνομαι διότι υποστήριζα ότι ούτως η άλλως θα είχαμε διόρθωση προς τα κάτω. Τώρα προστέθηκαν και τα εξωγενή προβλήματα