ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ / ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Όπως ανέφερε ο μαθητής λυκείου Βαγγέλης Μπιλάλης «η δωρεάν παιδεία έχει πάψει να ισχύει για όλους και αυτός που κυριεύει είναι η φροντιστηριακή παιδεία. Ο ξεσηκωμός μας είναι ο αυτονόητος και διεκδικούμε αυτά που δικαιούται ο κάθε μαθητής. Σήμερα είναι ο μεγάλος ξεσηκωμός και οι κινητοποιήσεις των μαθητών θα κρατήσουν τρεις ημέρες».

Το παρόν στην μαθητική πορεία έδωσε και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη και σε δηλώσεις της ανέφερε πως δάσκαλοι, μαθητές και γονείς παλεύουν για τα ίδια αιτήματα.

«Τα αιτήματά μας είναι ενιαίο 12χρονο δωρεάν σχολείο και μόρφωση για όλα τα παιδιά». Όπως είπε το σχολείο δεν καλύπτει τη μόρφωση των μαθητών εδώ και χρόνια και η ΕΛΜΕ ζητάει να γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών καθώς και να υπάρχει ενιαία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:
Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας παλεύουμε για:
-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
-Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.
-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
-Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
-Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ η ΕΛΜΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της στηρίζει το συλλαλητήριο των μαθητών.

ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική πορεία των μαθητών του Γυμνασίου που συνεχίζουν την κατάληψη του Σχολείου για έκτη ημέρα, ενώ στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν σε ένδειξη συμπαράστασης και οι μαθητές του Λυκείου οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους. Στην πορεία αναμένεται να συμμετέχουν και οι γονείς ενώ θα καταθέσουν ψήφισμα στο Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο του.