Ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης [ φωτογραφια skiathoslife.gr ] 2.8.19

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, το χρονικό διάστημα 3 – 5 Οκτωβρίου, βρέθηκε στην Λάρισα για την ολοκλήρωση των Διαβουλεύσεων που αφορούν το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και την κατάθεση των προτάσεων του Δήμου Σκοπέλου.

Επέστρεψε την Κυριακή και αμέσως την επόμενη ημέρα έφυγε ξανά για ταξίδι στην Αθήνα όπου χθες την Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα παρέστη σε δυο συναντήσεις:

  1. Θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη, με σκοπό την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου και
  2. Θα υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με θέμα την Έκτακτη Επιχορήγηση ενόψει των καταστροφών που υπέστησαν περιοχές της Σκοπέλου, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας.

Χτες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κήρυξε το νησί μας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο Δήμος μας, ζητώντας να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης, βροχόπτωσης και ανεμοθύελλας, οι Κοινότητες Γλώσσας, Λουτρακίου, Κλήματος μέχρι και τον οικισμό του Πανόρμου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεκίνησε η πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση και συγκεκριμένα από τις 8 έως 21 Οκτωβρίου θα γίνονται οι δηλώσεις των πληγέντων, ώστε να τους καταβληθεί σύντομα αποζημίωση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της περιοχής τους έχοντας μαζί τους την Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. 2019

Για την Σκόπελο θα απευθύνονται στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Πανταζή Σκλάβο (Τηλ.Επικ. 2424350109)

Για την Γλώσσα και το Ν. Κλήμα θα απευθύνονται στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ κ. Ευάγγελο Κουμανιτσιώτη (Τηλ.Επικ. 2424034183)

Τέλος, πάρα πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών τόσο για το Πρόγραμμα Ο.Χ.Ε (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)  που κατέθεσε ο Δήμος μας, όσο και για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού μας.