Απόλυτα παραγωγική και ωφέλιμη για το κοινό καλό αποδείχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου  Βαφίνη με την παιδίατρο, κυρία Ριγήνα Σκλάβου την Τρίτη 14 Μαΐου 2019. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, συμφωνήθηκε η επίσκεψη  της ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου  μια φορά το μήνα, για τη δωρεάν εξέταση των παιδιών του νησιού! Η κυρία Σκλάβου διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενώ πριν τον διορισμό της συνεργάστηκε με το Δήμο Αλοννήσου στο πλαίσιο της ανάγκης για την παροχή φροντίδας στον παιδικό σταθμό, έπειτα από αίτημα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την έμπειρη παιδίατρο, τόσο για την άριστη συνεργασία που είχε με το Δήμο Αλοννήσου όλο αυτό το διάστημα, όσο και για την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά της με τη μετάβαση στο Ιατρείο, μια φορά το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επικοινωνούν  με το Περιφερειακό Ιατρείο για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Σημειώνεται  πως ήδη «τρέχει» η προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων μονίμου προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου για νοσηλευτή/ τρια και χειριστή/στρια ακτινολογικού μηχανήματος. Οι θέσεις αυτές προέκυψαν έπειτα από  επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Αλοννήσου στο Υπουργείο Υγείας. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, πως προκηρύσσεται  συνεχώς η θέση του ιατρού γενικής ιατρικής, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.  Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, στην πρόσφατη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.  Σταμάτη Βαρδαρό,  απέσπασε τη δέσμευση του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν περαιτέρω οικονομικά κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις σε άγονες περιοχές ή απομακρυσμένα νησιά, όπως  η Αλόννησος.