Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του τουρισμού στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με τη φορολογική διοίκηση, είχε σήμερα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής. Στις δύο συναντήσεις, παρουσία των δημάρχων των νησιών, των διευθυντών των τοπικών ΔΟΥ και του φορολογικού περιφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων, τέθηκαν τα θέματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, καθώς και η επάρκεια της στελέχωσης των υπηρεσιών.

Ο κ. Πιτσιλής δεσμεύτηκε ότι αυτή είναι η αρχή μιας διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των επαγγελματιών των δύο νησιών, προσθέτοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Αρχής βρίσκεται στη διάθεση κάθε επαγγελματία για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζει.

Επίσης, ο διοικητής της ΑΑΔΕ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, πρώτη μέρα του πιο σημαντικού μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου, επιλέξαμε να επισκεφθούμε τους δυο πιο εμβληματικούς προορισμούς του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σκοπός της επίσκεψής μας είναι να τονίσουμε τη σημασία που έχει για τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για τα δημόσια έσοδα, αλλά και για τη διεθνή εικόνα των νησιών μας και της χώρας, η οικειοθελής φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη, και έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο που θέλουμε είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν τον νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις.

Καλούμε, λοιπόν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε το πώς μπορούμε να διευκολύνουμε ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».

taxydromos