Σε πλήρη εγκατάλειψη η πλατεία της Αγίας Τριάδας | η ολοκλήρωση της ανάπλασης είχε ολοκληρωθεί πριν 6 μήνες

Εικόνες εγκατάλειψης μπορεί να διακρίνει ο επισκέπτης σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία του νησιού αυτό της Πλατείας Αγίας Τριάδας. Ενα έργο το οποίο είχε και έχει ακόμα υπό την ευθύνη της η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφού ο Δήμος φαίνεται να μην το έχει παραλάβει αν και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα 6μηνο.

Το έργο όχι μόνο το χαίρονται οι κάτοικοι του νησιού, αλλά πλέον έχει καταστεί και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά που παίζουν δίπλα, στην επίσης ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά. Ο καθένας μπορεί να αντικρίσει την πλήρη καταστροφή των πλακών που είχαν στρωθεί προ εξαμήνου και θεωρούνταν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της περιοχής, ενώ άσχημη εικόνα υπάρχει και στα παρτέρια με τα ξεραμένα δεντράκια και τα αγριόχορτα που πλέον τα πνίγουν.

Οι ευθύνες βαρύνουν τον εργολάβο αφού έχει ενημερωθεί για την καταστροφή από τις αρχές του έτους όπως είχε πληροφορήσει ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου σε προ ημερησίας συζήτηση. Από την άλλη ο εργολάβος υποστηρίζει πως πληροφορήθηκε για τις καταστροφές αρχές Φλεβάρη και πως δημιουργήθηκαν από τα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά έχει παραγγείλει νέες πλάκες για την αποκατάσταση των ήδη σπασμένων. Έως και σήμερα πάντως που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει φανεί κανείς για την αποκατάσταση των ζημιών.

κλικάρετε για την μεγέθυνση των φωτογραφιών 

Αξίζει να σημειωθεί πως δίπλα ακριβώς βρίσκεται η μοναδική Παιδική Χαρά του νησιού που γεμίζει από παιδιά τα οποία πολλά από αυτά παίζουν και γύρω από αυτή, (αφού υπάρχει πεζοδρόμηση στο συγκεκριμένο σημείο) με κίνδυνο να σκοντάψουν και να χτυπήσουν.

Όλα αυτά όμως τα παραπάνω είναι ψηλά γράμματα για τους υπευθύνους που φαίνεται να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ο μεν Δήμος γιατί το έργο δεν του ανήκει ή δε Περιφέρεια επειδή για την κατασκευή και την αποκατάσταση ευθύνεται ο Εργολάβος.

Τα δικά μας ερωτήματα όμως είναι τα εξής:

  1. Είναι δύσκολο ο Δήμος να απασχολήσει για 2 ώρες 2 υπαλλήλους να μαζέψουν τις σπασμένες πλάκες και να τις απομακρύνουν;
  2. Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα ευθύνεται;
  3. Γιατί η Περιφέρεια δεν παίρνει θέση και δεν πιέζει τον Εργολάβο για την άμεση αποκατάσταση του έργου; 

Νίκος Τζούμας