ΝΑΙ σε όσα διεκδικούνται για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Βόλου

«Θα στηρίξω τα όσα θετικά προτείνονται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου» – την βασική δομή των υπηρεσιών υγείας της Μαγνησίας – δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του Νομού με την Νέα Δημοκρατία Κατερίνα Πατσογιάννη κατά την συνάντηση με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Είχε εκτενή ενημέρωση από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου κ. Δραμητινό για τα εκκρεμή αιτήματα που αφορούν κυρίως στην πρόσληψη γιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά και στην αύξηση κλινών του Νοσοκομείου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του εξοπλισμού.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει την υγεία σε πρώτη προτεραιότητα και είναι ένας από τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος του κόμματος. Θα στηρίξω όλες τις επιλογές που στοχεύουν σε μία καλύτερη υγεία για τους πολίτες. Λέω ΝΑΙ σε όσα διεκδικούνται για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που θα μπορεί να καλύπτει όλο και περισσότερο αριθμό πολιτών» τόνισε με έμφαση.

Η κ. Πατσογιάννη ενημερώθηκε επίσης για θέματα εργαζομένων στο Νοσοκομείο από την υπεύθυνη προσωπικού κ. Κατερίνα Χαρανά, ενώ συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές στα εξωτερικά ιατρεία.

Ανάπτυξη, εργασία με προστασία της υγείας και του κλίματος.

 Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων μπορεί να γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με βάση την επιστημονική εκδοχή σε συνδυασμό με αυστηρούς και συχνούς ελέγχους, καθώς η υγεία και το περιβάλλον κυριαρχούν επισημάνθηκε κατά την συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων ΑΓΕΤ που είχε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Πατσογιάννη.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα βάσει του οποίου οφείλουμε να αναπροσαρμόσουμε τις συμπεριφορές μας σε όλους τους τομείς της ζωής μας υπογράμμισε η κ. Πατσογιάννη. Πρόσθεσε πως χρειάζεται συνεργασία των εταιριών, των εργαζομένων, της κοινωνίας των πολιτών και φυσικά των πολιτικών για να συνδυασμό προς όφελος όλων η ανάπτυξη με την προστασία της υγείας.

«Υιοθετούμε αυτό που λένε οι επιστήμονες, στους οποίους και έχουμε ανατρέξει γιατί πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει η δική μας υγεία» τονίσθηκε από την πλευρά του προεδρείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ Αγριάς.

«Πιέζουμε για μελέτες, ελέγχους και παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να υποστηρίζουμε την άποψη ότι η νοσηρότητα – ειδικά από καρκίνους- σε μας τους εργαζόμενους είναι σχεδόν μηδενική» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου

Εργαζομένων παραπέμποντας και την κοινή γνώμη να επισκέπτεται ενημερωτικά το site www.heracles-footprint.gr όπου παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία.

«Είμαστε υπέρ των αυστηρών ελέγχων και μάλιστα καθημερινά» είπε, διαψεύδοντας την φήμη ότι η ΑΓΕΤ καίει πλαστικά και αποτελεί πηγή ρύπανσης και έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται στο Βόλο τους τελευταίους μήνες. «Αν καίγονταν πλαστικά θα χαλούσαν τα μηχανήματα του εργοστασίου» αναφέρθηκε με απλά λόγια από τα μέλη του σωματείου.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ απασχολούνται σήμερα 160 άτομα – μόνιμο προσωπικό- και άλλα 300 μέσω εργολάβων για συγκεκριμένο έργο.

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως «προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε την στρεβλή εικόνα για το τι σημαίνει χρήση εναλλακτικού καυσίμου. Σε τοπικό ειδικά επίπεδο η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι γίνονται εύκολα στόχος του λαϊκισμού. Το σωματείο έχει αναλάβει την ευθύνη να πείσει τους συμπολίτες μας για το τι πραγματικά συμβαίνει και έχει «πάρει πάνω του» την λεγόμενη κοινωνική ευθύνη» ανέφερε η κ. Πατσογιάννη.

Δήλωσε πως εταιρία, εργαζόμενοι και πολιτικοί πρέπει να δουλέψουν από κοινού για να συνδυαστεί η ανάπτυξη με την προστασία της υγείας και του κλίματος. Και η ίδια είναι υπέρμαχος αυτής της πολιτικής, κατέληξε.