Περισσότεροι από 18.000 τουρίστες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας ταξιδιωτών της ΑΤΟL μετά την κατάρρευση της βρετανικής εταιρίας ταξιδίων Chadwell Travel με έδρα στο Έσεξ, η οποία δραστηριοποιούνταν και με την επωνυμία A1 Travel και διέθετε στην αγορά προγράμματα σε μεσογειακούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα.

Η Chadwell Travel πτώχευσε την Παρασκευή και διακινούσε Βρετανούς σε Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία αλλά και σε μερικούς μακρινούς προορισμούς. Την ώρα της κατάρρευσής της είχε 6.000 προκρατήσεις καθώς και χιλιάδες τουρίστες σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των προκρατήσεων αναλαμβάνει η Broadway Travel, ωστόσο μερικοί πελάτες με αρχική κράτηση που περιελάμβανε πτήσεις με τη Monarch μπορεί να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν δεν βρεθεί εναλλακτική πτήση.

Η διαχείριση που θα γίνει από την Broadway Travel θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να συνεχίσουν τις διακοπές τους καθώς και να διασφαλίσουν ότι οι κρατήσεις μέχρι και τα Χριστούγεννα θα είναι έγκυρες.

Η Chadwell Travel φέρεται να οδηγήθηκε στην πτώχευση εξαιτίας των επιπτώσεων της κατάρρευσης του ομίλου Monarch.