Σε βιβλία για τυφλούς τα οφέλη από την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη συμβολή τους, στην εδραίωση της ανακύκλωσης, «προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατεύεται το περιβάλλον», ζήτησε αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος από τους μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου.

Η επίσκεψη του κ. Καραμέρου και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Σοφίας Κορωναίου, στα σχολεία (1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο) έγινε με την ευκαιρία της επέκτασης του προγράμματος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών που αφορά την ανακύκλωση χαρτιού και τη διαλογή στην πηγή που υλοποιούν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ, σε σχολικές μονάδες του λεκανοπεδίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τα παιδιά να γίνουν παράδειγμα και να μεταφέρουν το μήνυμα, τόσο στους φίλους, όσο στην οικογένεια και τη γειτονιά: «Ούτε ένα χαρτί πετάμενο. Όλα στο χαρτοφάγο, αυτό είναι το σύνθημά μας. Υπολογίζουμε σε εσάς, για να αλλάξουμε όλα όσα δεν έκαναν προηγούμενες γενιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια αυτή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την έκδοση ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις δράσεις ενημέρωσης, περιλαμβάνει την τοποθέτηση εντός των σχολικών μονάδων χάρτινων κάδων συλλογής (χαρτοφάγοι) προκειμένου να υποδέχονται το χαρτί που πετάνε τα παιδιά είτε μετά το σχολείο, είτε φέρνοντάς το από το σπίτι. Επίσης προβλέπει την τοποθέτηση μεταλλικού κάδου στους προαύλιους χώρους όπου θα συγκεντρώνεται το ανακυκλωμένο χαρτί, ώστε σε τακτά διαστήματα να μεταφέρεται με ειδικά απορριμματοφόρα του ΕΣΔΝΑ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που λειτουργεί στη Φυλής.