Προγραμματισμένη συνεργασία είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Φώτη Σερέτη, την Παρασκευή,22 Μαΐου, στο γραφείο του, στην Λάρισα. Η πρώην υφυπουργός υγείας, συνοδευόμενη από την γιατρό Πόπη Σκούπρα, εξέθεσε στον διοικητή τα προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, στο νομό Μαγνησίας, στον τομέα της αρμοδιότητάς του.
Ειδικότερα, η βουλευτής ζήτησε την επαναλειτουργία του περιφερειακού ιατρείου των Άνω Λεχωνίων, που, επισκευασμένο, πλέον και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί και επιβάλλεται να δέχεται και να εξυπηρετεί τους κατοίκους της γύρω περιοχής, χωρίς τον συνωστισμό και τον εξ αυτού κίνδυνο, που υπήρχε στον χρησιμοποιούμενο, μέχρι σήμερα, χώρο του παλιού Δημαρχείου. Ο διοικητής, αμέσως, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Κ.Υ. Αργαλαστής να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η επαναλειτουργία του περιφερειακού ιατρείου Άνω Λεχωνίων να ξεκινήσει, αμέσως, δεσμευόμενος ότι θα το επισκεφθεί και ο ίδιος, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ικανοποιώντας την πάγια και δικαιολογημένη απαίτηση των κατοίκων της περιοχής.

Στο θέμα της επισκευής της στέγης του Κέντρου υγείας  Ζαγοράς, προϋπολογισμού 150.000  ευρώ, που η κ. Μακρή έθεσε στον διοικητή, είχε την διαβεβαίωση ότι το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες και δεν θα υπάρχει, πλέον, πρόβλημα στην ασφαλή λειτουργία του ιατρείου. Υπενθυμίζεται ότι οι υποχρεωτικοί από τον νόμο τρεις, για την επισκευή αυτή, διαγωνισμοί είχαν κηρυχθεί άγονοι και, μετά την εντός της εβδομάδας, άδεια της ενιαίας, ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων, θα δοθεί, κατ´ανάθεση, η εντολή κατασκευής σε εργολάβο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το φθινόπωρο. Σε ό,τι αφορά δε το λεβητοστάσιο έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες.

Στο οξύ, λόγω των συνθηκών αλλά και της τουριστικής περιόδου, θέμα του εξοπλισμού και της ενίσχυσης των υγειονομικών δομών των Βορείων Σποράδων, ο διοικητής ενημέρωσε την κ.Μακρή ότι οι εν λόγω δομές είναι πλήρως καλυμμένες και εξοπλισμένες με μέτρα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, στολές και στυελούς για δείγματα. Θάλαμοι αρνητικής πίεσης για την νοσηλεία κρουσμάτων της πανδημίας υπάρχουν μόνο στα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και ποτέ στα κέντρα υγείας, που διαθέτουν θαλάμους, μόνο βραχείας, νοσηλείας. Ο διοικητής πρόσθεσε πως, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, έχει δώσει, ήδη, εντολές για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό των δομών των Β. Σποράδων και παρέδωσε πλήρη κατάλογο των υπηρετούντων στα Κ.Υ. του νομού Μαγνησίας, διευκρινίζοντας ότι θα επαναπροκηρυχθούν οι μη καλυφθείσες θέσεις.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον διοικητή κ. Φώτη Σερέτη για την επαρκέστατη,

αναλυτική ενημέρωση, για την ταχύτατη επίλυση των θεμάτων, που, κατ´εντολή των κατοίκων της Μαγνησίας του έθεσε και για το διαρκές ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Και οι δύο δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν την  επικοινωνία και την συνεργασία ώστε η θωράκιση των δομών υγείας να είναι η καλύτερη δυνατή, όπως, άλλωστε και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητεί.