Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Μαγνησίας με αφορμή κρούσματα των τελευταίων ημερών που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα,  εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από άτομα που εμφανίζονται ως «τεχνικοί» της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Οι εν λόγω «κύριοι» ισχυρίζονται πως είναι τεχνικοί  της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ και πως θα προβούν σε διακοπή του ρεύματος.  Πρόκειται για εξαπάτηση με στόχο την είσπραξη χρηματικών ποσών. Πέραν  αυτών των συμβάντων, άλλοι προτείνουν παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη μειωμένη εγγραφή των καταναλώσεων.

Ο ΣΕΗΜ επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ενώ συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.

«Προσοχή! Μην εμπιστεύεστε, μη δίνετε χρήματα σε αγνώστους που χτυπούν την πόρτα του σπιτιού τους και προσποιούνται πως είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ. Ιδιαίτερη προσοχή να δείξουν οι ηλικιωμένοι», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδης.