Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται για τα καλά Nova και Λίγκα με τις νεότερες πληροφορίες να θέλουν το συνδρομητικό να ζητάει ακόμα και διακοπή της υπάρχουσας συνεργασίας τους. Μία εξέλιξη που προφανώς και προκαλεί μεγάλο θέμα ως προς το επόμενο πρωτάθλημα περίπου έναν μήνα και κάτι προτού πάει σε σέντρα. Ας δούμε όμως ένα ένα τα νέα δεδομένα και το πως φτάνουμε έως εδώ.

Η συνδρομητική τηλεόραση δεν δέχεται πλέον τις αντιπροτάσεις της Λίγκας και θεωρεί πως αυτή η συνεργασία μόνο αποδοτική δεν είναι. Στη NOVA θεωρούν απογοητευτική την κατάσταση στην Λίγκα, κάτι που τους οδηγεί στο να προτείνουν ακόμα και συναινετικό διαζύγιο και άμεσα!

– Απορρίπτει την αντιπρόταση της Super League λοιπόν η Nova. Πληροφορίες από στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας την φέρνουν στο να επιμένει στην αρχική της πρόταση και συγκεκριμένα στην προσαρμογή του τιμήματος για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των 15 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενταχθεί στην Κεντρική Διαχείριση για την ερχόμενη διετία.

– Εναλλακτικά, με δεδομένη την μεγάλη διάσταση απόψεων των δυο πλευρών σχετικά με την κατάσταση στον συνεταιρισμό της Super League, η Nova πρότεινε στον συνεταιρισμό να θέσει προς συζήτηση στο Διοικητικό του συμβούλιο της Πέμπτης 13/7, ακόμα και την άμεση διακοπή της συνεργασίας Nova – Super League με διαδικασίες «συναινετικού διαζυγίου»!

– Γίνεται σαφές απ’ ότι προκύπτει από την πλευρά της Nova ότι ο συνεταιρισμός δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου, παρά μόνο για τη διασφάλιση των «μικροπολιτικών» σκοπιμοτήτων κάθε προέδρου. Οι 16 ομάδες δεν μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να έχουν μια κοινή δράση με σκοπό τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Ακόμα και στο «παρά πέντε» για την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει υλοποιήσει έστω και την ελάχιστη πρόταση από όσες έχουν εισηγηθεί διεθνείς οίκοι με μελέτες που διενήργησαν κατά παραγγελία της ίδιας της Super League.

– Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην Κεντρική Διαχείριση είναι ότι ενώ, υποτίθεται, έχει συμφωνηθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η μείωση των ομάδων σε 14 και η ανάδειξη του πρωταθλητή από την διαδικασία των Play Offs, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αντιθέτως βρίσκεται και πάλι σε διαβούλευση και σε διαπραγμάτευση.

– Ήδη η Κεντρική Διαχείριση της Super League θα είναι λειψή από την επόμενη σεζόν αφού ο ΠΑΟΚ θα λείπει από τη 16άδα.

– Η Nova θεωρεί ότι έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες εκατομμύρια το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνεχίζει να το κάνει, εκπληρώνοντας όλες της υποχρεώσεις της.