Με τη ζωή του φαίνεται ότι πλήρωσε την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου ένας 55χρονος κάτοικος του νησιού επαγγελματίας.

Ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε προχθες γύρω στις 9.30 το πρωί στο Περιφερειακό Ιατρείο με προκάρδιο άλγος.

Αμεσα εξετάστηκε από αγροτική ιατρό. Ο 55χρονος υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα, από το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψαν ιδιαίτερα ευρήματα.

Ωστόσο, σε συνδυασμό με την πίεση που τον ταλαιπωρούσε, ο άτυχος επαγγελματίας κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί σε τρίπλεξ καρδιάς.

Στο Περιφερειακό Ιατρείο δεν υπήρχε καρδιολόγος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί εργάζονται δύο αγροτικοί ιατροί και μία νοσηλεύτρια.

Αμεσα κλήθηκε ιδιώτης γιατρός, όμως ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε στην αναμονή.

Για τον περιστατικό κλήθηκε άμεσα να επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας απέδωσε τα αίτια θανάτου του 55χρονου σε αιφνίδια, και διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η σορός του 55χρονου θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα.

Ο 55χρονος, είχε καταγωγή από τις Σέρρες αλλά ζούσε για πάνω από 30 χρόνια στο νησί ενώ διατηρούσε φούρνο. Μέχρι και πέρισυ ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δημου

Ήταν παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η σύζυγό του που ήταν μαζί του στο Περιφερειακό Ιατρείο έχει βυθιστεί στο πένθος. Συντετριμμένη, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Το περιστατικό θανάτου του άτυχου 55χρονου προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν το περιφερειακό ιατρείο είχε καρδιολόγο και δεν υπήρχε αυτή η αναμονή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 
για την απώλεια του Στέργιου Ζαβαλιάδη

Εκφράζω την ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια του τέως Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Στέργιου Ζαβαλιάδη, και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δίνει δύναμη στην οικογένεια του.

Κική Αναγνώστου

Δημοτική Σύμβουλος

Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου