Αγαπημένοι φίλοι της Παράδοσης! Ο Πολιτιστικός &Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου, σας προσκαλεί στο 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί 9 με 12 Ιουλίου 2020 στη Γλώσσα Σκοπέλου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προβολή του τόπου μας, η διατήρηση των πολιτιστικών αξιών και η ανταλλαγή στοιχείων πολιτισμού!
Ελάτε να προβάλουμε μαζί, στους άπειρους επισκέπτες του νησιού μας, την ομορφιά της Παράδοσής μας, μέσα από χορούς, τραγούδια,αλλά και δρώμενα! Ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές της Σκοπέλου, και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της. Να γίνουμε μια παρέα και να γλεντήσουμε αντάμα, γι αυτά που μας ενώνουν! Η αγάπη μας για την παράδοση, αλλά και ο καθημερινός αγώνας που δίνουμε, προκειμένου να κρατήσουμε ανοιχτούς τους Συλλόγους που είναι Φάροι Πολιτισμού στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε! Γιατί όπως έγραψε ο Φώτης Κόντογλου: Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.
Τηλ: 6948672260 Σιδέρη Βιργινία
https://www.pesglossa.gr/index.php/festival/oroi-symmetoxis
https://www.pesglossa.gr/index.p…/festival/aitisi-symmetoxis