Από τα ερωτικά τρίγωνα που κατακλύσανε τον κόσμο μ αρέσει να ακούω για κείνα που είναι φανερά. Δηλαδή και οι 3 να γνωρίζονται. Έχει γούστο να βλέπεις ότι το μαλλιοτράβηγμα καταργήθηκε ανάμεσα των γυναικών ,και το πιστολίδι ανάμεσα των αντρών. Έχουν εφευρεθεί νέοι τρόποι εξόντωσης του αντίζηλου. Όχι άμεσα αποτελεσματικοί. Βραχυπρόθεσμα στοχεύουν στην διάλυση της ψυχολογικής σου ισορροπίας.

Κάτι σαν τον καρκίνο που τον ανακαλύπτεις στα αρχικά στάδια ,κάνεις την θεραπεία σου και αυτός στο τέλος σε πεθαίνει. Όποιοι σώζονται μοιάζουν και με αυτούς που βγαίνουν από το ερωτικό τρίγωνο σώοι. Σπάνιοι! Η Μυρτώ όταν ξανάρχισε πάλι με τον Στέφανο την τελειωμένη από μήνες ιστορία τους ,πίστεψε στα λόγια του ότι δεν είχε καμιά σχέση εν δράση, αυτό το διάστημα, και ότι την θέλει πάλι πίσω στην ζωή του. Τον ήθελε και αυτή καταβάθος και είχε αποφασίσει ότι θα λύνανε πια τώρα τα θέματα που τους απασχολούσανε και έτσι χωρίσανε.

Ώσπου ένα χαλαρό καθημερινό βράδυ που ήτανε μόνη της στο σπίτι, της χτύπησε την πόρτα μια κοπέλα νέα. -ξέρεις έναν Στέφανο? την ρώτησε σαν απάντηση στο παρακαλώ τι θέλετε ,της Μυρτώς. -Είμαι η αρραβωνιαστικιά του, είπε πριν προλάβει η Μυρτώ να απαντήσει. Απλα τον παρακολούθησα ,γιατί τον είδα κάπως τις τελευταίες μέρες και είδα που έρχεται, συνέχισε η κοπέλα με ήρεμο ύφος. Έτσι γνωριστήκανε οι 2 αντίζηλες. Συζήτησαν για ώρα και συμφωνήσανε ότι ο Στέφανος τις κοροϊδεύει και τις δύο.

Αυτά εκεί μπροστά ,στα παρασκήνια γιατί από την επομένη άρχισαν οι κανονικές θεατρικές παραστάσεις πάνω στην σκηνή. Ο Στέφανος μια στην μια και μια στην άλλη έλεγε ότι ‘’τον ενοχλούσε η άλλη ,ενώ αυτός ήθελε αυτήν’’ Αυτήν την μαστίχα την μασήσανε και οι τρεις. Ο Στέφανος υποσχότανε 2ήμερο φυγής στην Μυρτώ και την έπαιρνε τηλέφωνο η αρραβωνιαστικιά να της πει ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά μαζί. Το φανερό τρίγωνο έχει την αρρώστια του. Η Μυρτώ δεν άντεξε. Τους έστειλε μια βραδιά τηλεφωνικώς να πάνε βόλτα στο διάβολο και να παίξουν μαζί του. Αν και πιστεύω ότι μια άλλη Μυρτώ θα συνέχιζε μέχρι να εξαφανίσει την άλλη κοπέλα .

Έτσι για το γαμώτο της ματαιοδοξίας της. Τελικά αν είναι να κονταροχτυπήσεις το εγώ σου μέσα σε ένα συναισθηματικό τρίγωνο καλύτερα νάνε θεοσκότεινο. Κι ας είσαι εσύ αυτό το άτομο που θα χεις τα μαύρα μεσάνυχτα.