ΠΡΩΤΙΑ 43ΧΡΟΝΗΣ ΒΟΛΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ | μαθήτρια του ΣΔΕ Βόλου |

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του παραμυθιού σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ονειρούπολη της Δράμας, απέσπασε η 43χρονη μαθήτρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Σοφία Σιατραβάνη.
Η εκπαιδευόμενη, μητέρα δύο παιδιών, 25 και 23 ετών, αποφάσισε να εγγραφεί στο ΣΔΕ έχοντας τη στήριξη του συζύγου της. Και η ίδια όχι μόνο παρακολουθεί με μεγάλη επιμέλεια και αφοσίωση τα μαθήματα στο ΣΔΕ, αλλά έγραψε και παραμύθι με το οποίο συμμετείχε σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ονειρούπολη Δράμας.
«Ο γιος μου είναι τελειόφοιτος στο ΤΕΙ Λάρισας Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων και η κόρη μου σπουδάζει Νομική Θεσσαλονίκης και αφού πρόσφερα στα παιδιά μου, αυτά που όφειλα, αποφάσισα να ασχοληθώ και με τον εαυτό μου έχοντας τη συμπαράσταση του συζύγου μου. Έτσι αποφάσισα να εγγραφώ στο ΣΔΕ σε μια προσπάθεια να ανοίξω δρόμους στη γνώση».
Η απόφαση να ασχοληθεί με τη συγγραφή ενός παραμυθιού της βγήκε πολύ αυθόρμητα. Όπως δήλωσε «διάβαζα και διαβάζω πολύ και ποτέ δεν εγκατάλειψα την προσπάθεια απόκτησης γνώσης. Έτσι το γράψιμο ήρθε αβίαστα. Έρχεται η ιδέα και την καταγράφεις».
«Ενημερώθηκα από την καθηγήτρια του σχολείου πως η Ονειρούπολη Δράμας διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό και με τη συμμετοχή παραμυθιού με ένα μήνυμα για τα παιδιά που υποφέρουν από την πείνα, τη φτώχεια και τον πόλεμο. Αποφάσισα να γράψω το ποίημα με τους τρεις δράκους, την πείνα, την αρρώστια και τον πόλεμο που συνάντησαν και συζήτησαν με τους τρεις μάγους. Η διάκρισή μου αφορά το παραμύθι στην ηλικία των ατόμων 18 και άνω».
Ήταν η πρώτη φορά που έγραψε παραμύθι και το μήνυμα που απέστειλε είναι πως τα παιδιά πρέπει να χαμογελούν και να τα κάνουμε όλοι ευτυχισμένα.
Όσο για τα επόμενα βήματά της μετά την αποφοίτηση από το ΣΔΕ Βόλου, μας είπε «ένα βήμα τη φορά. Και εφόσον το επιτρέψουν οι διάφορες καταστάσεις, στόχος είναι να συνεχίσω το ταξίδι της γνώσης».