Οι Παίδες του Ίωνα , μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που χρειάστηκε η παράταση για να βγει ο νικητής, στέφθηκαν πρωταθλητές του νομού Μαγνησίας επικρατώντας του Γ.Σ.Σκιάθου με 70-56 (53-53κ.α.) .Η ομάδα του Ίωνα κατέκτησε τον τίτλο έχοντας σε μεγάλη μέρα τον νεαρό Πρέκα ο οποίος σημείωσε τους 42 πόντους της ομάδας του, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Καραμπάτης,  που κλέβοντας  την μπάλα στο κέντρο σημείωσε με λέι απ και σε νεκρό χρόνο  το 53-53 στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Εκεί τα παιδιά της Σκιάθου με πεσμένη την ψυχολογία δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση και δίκαια ο Ιωνας αναδειχθηκε πρωταθλητής Μαγνησίας.

Δηλώσεις
Ο πρόεδρος και ο προπονητής  του Ίωνα, Στέφανος Φαρμάκης , Λάμπρος Πρέκας και ο προπονητής της Σκιάθου , Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, σε αναρτήσεις  τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν τα εξής: Στέφανος Φαρμάκης:  «Τι να πω για αυτά τα 12 παλικάρια μου…! Γι’ αυτά τα παιδιά που μαζεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι όλοι μαζί και που κόντρα σε όλους και σε όλα πήραν παλικαρίσια το παιδικό πρωτάθλημα Μαγνησίας της ΕΣΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σ’ έναν αγώνα πραγματικά διαφήμιση για το μπάσκετ. Μόνο δάκρυα χαράς για αυτά τα παιδιά. Η δουλειά συνεχίζεται, δε σταματάμε. Μας περιμένει το πανθεσσαλικό πρωτάθλημα τώρα. Πολλά συγχαρητήρια και στο πρωτομάστορα αυτής της ομάδας, στον κόουτς Πρέκα… Πραγματικά σ’ ευχαριστούμε για την εκπληκτική δουλειά και για την οικογένεια που έχεις κάνει αυτά τα παιδιά.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Σκιάθου. Πραγματικά είναι ένα κόσμημα για το μπάσκετ και τους εύχομαι να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν στο νησί».

Λάμπρος Πρέκας :«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν από το Σεπτέμβριο για κάτι που πίστευαν βαθιά μέσα τους. Και να τους πω ότι η πίστη φέρνει την θέληση και η θέληση την επιθυμία για δουλειά. Δουλειά ασταμάτητη. Τους γονείς των παιδιών μου για την αμέριστη συμπαράσταση
Που είχαμε σε όλο το πρωτάθλημα. Και τέλος την διοίκηση της ομάδας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και πίστεψε την προσπάθεια. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ανεπανάληπτες στιγμές που έχουμε περάσει και θα περάσουμε στην συνέχεια.

Επίσης να συγχαρώ τον κόουτς Κριτσαλο και την ομάδα του καθώς και τους γονείς των παικτών που ταξίδεψαν στο Βόλο για όλη την αξιοζήλευτη προσπάθεια που έχουν κάνει και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια.»

Κωνσταντίνος Κρίτσαλος: «Η ώρα είναι δύσκολη… Μέσα από τις δυσκολίες και τις αναποδιές όμως γίνεται κάποιος πιο δυνατός… Αυτοί οι 13 ήρωες, οι παίκτες μου, από το 2014 που τους ανέλαβα έχουν κάνει θυσίες που κάποιοι ούτε καν τις φαντάζονται. Όλο το νησί είναι υπερήφανο για σας. Τα κεφάλια ψηλά όλοι σας… Δεν τελειώνει η ζωή με έναν χαμένο τελικό. Έχετε όλοι πολύ δρόμο μπροστά σας. Να ξέρετε ότι σας αγαπάω όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά σαν να είστε δικά μου παιδιά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ίωνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 Ίωνας – Γ.Σ.Σκιάθου  70-56
Δεκάλεπτα: 12-6, 21-14, 35-32, 53-53 κ.α., 70-56 παρ.
Διαιτητές: Ζαχαρής – Παπαγιώτης
Ίωνας  (Λ. Πρέκας – Βαζάκας) Δημόπουλος, Φαρμάκης , Πρέκας 42(3), Παπαδούλης , Φώτογλου 2, Κοντοβάς, Πέτκογλου 4, Παλαμιώτης 3, Καραμπάτης 15(2), Γιαδίνης 4, Κόκκαλης ,  Ραμάι .
Γ.Σ.Σκιάθου(Κρίτσαλος) Σταμέλος Μ, Ρίκα Ρ 2, Κοφινάς Ν , Τσάκα 14(1) , Τσαπρούνης Χ , Ντότσι Ν 6(2), Καρασαίνης Β , Πεζάτος Ι 13, Λάνι Α , Γιαννίτσης Σ , Άννης Ε 21, Μακαρατζής Γ .