Σήμερα είναι η μέρα γιορτής του Ευαγγελιστή Ματθαίου, προστάτη των Τελωνειακών. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επιτρέπει εορτασμούς και εκδηλώσεις! Ομως εμείς – οι Τελωνειακοί είμαστε εδώ. Από την αρχή της πανδημίας είμασταν παρόντες και μάχιμοι!!! Είμασταν στα σύνορα και τα αεροδρόμια όταν ήρθαν τα πρώτα εφόδια και το υγειονομικό υλικό, είμασταν εκεί για να παραλάβουμε και να ελέγξουμε τυχόν παραποιημένα και επικίνδυνα υγειονομικά προϊόντα, είμασταν εκεί μέρα νύχτα, χωρίς φροντίδα, για να φροντίσουμε εμείς για την άμεση παραλαβή απαραίτητων μηχανημάτων και ούτε μία αναφορά σε μας από τους Διοικούντες, τα ΜΜΕ κ.λ.π.

Εισπράξαμε το μοναδικό μπράβο από τον Γενικό μας Διευθυντή, που είναι και αυτός Τελωνειακός. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και θα είμαστε πάντοτε μία Υπηρεσία που στο εξωτερικό τουλάχιστον έχει κύρος και εμπνέει σεβασμό.

190 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ. . ΤΟ 1830 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ και από τότε προσφέρει ημέρα, νύχτα, Κυριακές και Γιορτές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά, πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα στις επάλξεις για το Δημόσιο καλό για την προστασία της κοινωνίας, για την οικονομία της χώρας. Η προάσπιση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, των προστατευόμενων ειδών πανίδας, η προστασία από την εισαγωγή όπλων και ναρκωτικών, η αποτροπή εισαγωγών επικίνδυνων παραποιημένων ειδών (όπως φάρμακα και καλλυντικά), η προάσπιση του υγιούς εμπορίου, οι έλεγχοι στα ρευστά διαθέσιμα, αλλά παράλληλα και η εξυπηρέτηση του πολίτη, του συναλλασσόμενου, είναι η καθημερινή φροντίδα όλων μας , είναι καθήκοντα τα οποία επιτελούμε με επιτυχία και καθημερινά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν δημοσιοποιούνται και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο και η αδικία που μας ενοχλεί!!!

Είμασταν 190 χρόνια εκεί, είμαστε σήμερα και θα είμαστε και αύριο και πάντα εκεί στον αγώνα, στο καθήκον γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας και το λειτούργημα που επιτελούμε!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, με επιτυχίες και αγώνα !!!

Που ξέρετε… ίσως κάποια στιγμή έρθει η δικαίωση !!!